Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nagyon szeretnék kontaktlencsé...

Nagyon szeretnék kontaktlencsét, de félek, hogy "hátracsúszik"?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy baromság, szóval cáfoljatok meg, kérlek titeket, de attól félek, hogy mittudomén, esek egyet vagy ilyesmi és attól a kontaktlencse hátracsusszan a szememben... :$ Előfordulhat ilyen?

(és egyébként lehet hordani egész nap?)

2012. aug. 26. 11:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tud hátracsúszni és lehet hordani egész nap, de éjszakára azért célszerű kivenni.
2012. aug. 26. 11:23
 2/9 A kérdező kommentje:

De ha annyira biztosan van ott, akkor hogyan lehet kiszedni??

Már nagyon elegem van a szemüvegből, hogy folyton karcos meg párásodik és nem is látok vele rendesen mert be vagyok zárva egy keretbe, de tényleg félek a kontaktlencsétől :S

2012. aug. 26. 11:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Keress információkat a szemröl, mármint hogy hogyan is néz ki szerkezetileg, akkor rájössz, hogy nincs HOVÁ hátracsúsznia.

Ugyanigy a kontaktlencséröl is keress leirásokat, hogy hogy kell használni, mire kell figyelni, hogy lehet cserélni, stb.

2012. aug. 26. 11:34
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2012. aug. 26. 11:50
 5/9 anonim ***** válasza:
A lencse gyakorlatilag úszik a szemedben, és simán ki lehet csippenteni. Én az első berakással szívtam vagy két órát - egy tanács: ne hideg vízzel moss kezet:)
2012. aug. 26. 15:43
 6/9 anonim ***** válasza:
18%
Én már lassan 20 éve vagyok szemüveges, de soha nem vennék kontaktlencsét. Elsőként, mert folyamatos kiadást jelent, minden reggel vedd fel és este tedd le (szemüvegnél a pillant műve és koszosabb kézzel is megy). Általában 2-3 évente veszek új szemüveget, mert addigra teljesen kikopik az orrom körül, sokszor a papucsok is leesnek. Viszont kontaktlencsét évente kell venned, és tisztító folyadékot meg rendszeresen. Ja, és egy fontos dolog: A kontaktlencse fenn van, nem sírhatod el magadat XD A szemüveg természetesebb megoldás, de ha kicsit több pénzed van, akár meg is műttetheted (100 ezer körül van egy szem), de nincsen garancia, hogy később nem fogsz szemüveget hordani.
2012. aug. 26. 20:35
 7/9 anonim ***** válasza:
#6 te mennyi ideig hordtál lencsét?
2012. aug. 26. 21:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

#6 látszik hogy még sose volt lencséd. Akinek van, az tudja hogy minden téren jobb a szemüvegnél. Nem tart tovább berakni sem mint felvenni egy szemüveget. A szemüveg koszos lesz és ronthatja a szemet tisztogatni kell mindig, a kontaktlencse nem lesz koszos a szemedben, nem kell tisztogatni, csak kivételnél, az sem több fél percnél. A szemüveggel keretek közt látsz, a kontaktlencsével úgy mintha semmi baja nem lenne a szemednek. A szemüveg eltörhet sportnál, úszni sem lehet benne, sok mindenhez nem használható, kontaktlencsével ez mind megoldható.

Azt mondod 2-3 évente veszel egy szemüveget. Egy átlag szemüveg 30ezernél kezdődik. Nekem a kontaktlencsém 3 évre szintén 30ezer. Akkor nem kérdés hogy inkább a kontaktlencsét választom.

Ja és sírni is lehet kontaktlencsében... és a szemed mögé sem csúszik, sőt sehova nem csúszik el mivel az csak a pupillád köré illeszkedik, máshova nem. Ezért kivételnél is úgy a könnyebb ha eltolják oldalra kicsit, ott nem illeszkedik, könnyű kivenni. Egész nap lehet hordani, de estére mindenképp ki kell venni.

2012. aug. 26. 22:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!! És hol tudnám beszerezni életem első kontaktlencséjét? :D
2012. aug. 26. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!