Az baj, ha -1,5 dioptriás szemüveget nem hordok?
Figyelt kérdés
Fel szoktam venni iskolában, ha nem látok valamit (táblát, kivetítőt)(de ezen kívül szinte soha). Romolhat attól, hogy nem hordom? 9 hónapja van meg, az elején hordtam, csak aztán megijedtem, hogy nem tudtam elolvasni a kivetítőt, mikor kiselőadást kellett tartanom, és a fejembe vettem, hogy a szemüveg miatt rosszabbul látok. Egyébként ez az első szemüvegem. Ha nem hordom, akkor tovább romlik? Vagy mit csináljak szerintetek?2012. máj. 10. 20:18
11/16 anonim válasza:
Én is így kezdtem, azóta a bal szememmel semmit nem látok (tompalátás v. minek hívják) a jobbra -6.5, ezen kívül bifokális. És 26 éves vagyok...
12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Igazán hasznosak, és tanulságosak voltak! Oda fogok figyelni a szemüveg használatára, mert ez így nem lesz jó. Nem szeretném, ha tovább romlana. Bár többen írtátok, hogy nem ettől függ, de mint látom, vannak ellentapasztalatok is :/
2012. máj. 22. 16:29
13/16 anonim válasza:
Igazad van. Szerintem is hordd és ha romlik elmondhatod, hogy te mindent megtettél. Ha nem hordod rendesen mindig ott bujkál majd a gondolat: ha rendesen hordtam volna talán, nincs akkora baj...
14/16 A kérdező kommentje:
Végül is igen, nem lesz/lenne ott a "mi lett volna, ha..." :)
2012. máj. 22. 21:26
15/16 anonim válasza:
Ahogy a 7-es írta. A szokásos "iskoláskori rövidlátás" addig romlik, amíg növésben vagy. Ha hordod a szemüveged, ha nem.
Annak is van előnye, ha nem hordod. Nekem kiváló hallási emlékezetem fejlődött ki, mert sose láttam amit a táblára meg az írásvetítőre írtak, kénytelen voltam egy hallásra mindent megjegyezni, hogy le tudjam írni. Elég sokára hitték el a szüleim, hogy valami baj van a szememmel.
16/16 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, én pl rettentően vizuális típus vagyok, a hallásomra nem igazán szeretek hagyatkozni :)
2012. jún. 13. 15:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!