Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Az baj, ha -1,5 dioptriás...

Az baj, ha -1,5 dioptriás szemüveget nem hordok?

Figyelt kérdés
Fel szoktam venni iskolában, ha nem látok valamit (táblát, kivetítőt)(de ezen kívül szinte soha). Romolhat attól, hogy nem hordom? 9 hónapja van meg, az elején hordtam, csak aztán megijedtem, hogy nem tudtam elolvasni a kivetítőt, mikor kiselőadást kellett tartanom, és a fejembe vettem, hogy a szemüveg miatt rosszabbul látok. Egyébként ez az első szemüvegem. Ha nem hordom, akkor tovább romlik? Vagy mit csináljak szerintetek?

2012. máj. 10. 20:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%

A suliban anno nekem is -1.0 körül volt a szemem, még 8. környékén. Most 26 vagyok, és -2.5nél járok. Sajnos én sem hordtam anno, mert cikinek tartottam, és most sajnálom h így gondoltam.

Fokozatosan romlani fog a szemed ha nem hordod. Ha nem tudod szemüvegben leolvasni a kivetítőt, az azt jelenti h már most romlott a szemed, és új szemüveg kéne.

2012. máj. 10. 20:25
 2/16 anonim ***** válasza:
Az előző válaszolónak igaza van. Hordjad, mert tovább fog romlani a szemed, énis ígyjártam ..
2012. máj. 10. 20:51
 3/16 anonim ***** válasza:
Én vagyok a "jó példa." 8 évesen lettem szemüveges -0,5 volt az első. Nem hordtam évekig. Negyedik osztályban már rosszabbul láttam és -2,0 lett. Azt hordtam már rendesen és azóta nem romlott tovább. Most 36 vagyok.
2012. máj. 10. 21:08
 4/16 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem tudom megszokni. Nem szeretem, ha rajtam van, mert hülyeség, de úgy érzem, hogy.. elszigetel vmilyen szinten. =/ De ismerősömnek például úgy romlott a szeme majdnem 3 dioptriát, hogy mindig hordta a szemüvegét.. Már gondoltam a kontaktlencsére is.. hátha azt könnyebben elviselném.

Köszönöm a válaszaitokat, motiválnak! :):(

2012. máj. 12. 19:25
 5/16 anonim válasza:
Nekem -0,75-ös lencsém van, és hiába hordtam mindig, mondták a szemészeten, hogy romlott. Pedig hordtam.. :/
2012. máj. 13. 13:52
 6/16 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint romlik így is, úgyis. :/ Azt hallottam, hogy 21 éves korig romlik, aztán elméletileg megáll. Meg úgy próbáltak rávenni a szemüveg hordására, hogy azt mondták, hogy így lassabban. Szóval most ott tartok, hogy holnap megyek optikába, hogy utána kérdezzek a kontaktlencse-dolognak. :/:)
2012. máj. 13. 20:44
 7/16 anonim ***** válasza:

"Azt hallottam, hogy 21 éves korig romlik, aztán elméletileg megáll."

Így van, pontosan.

"Meg úgy próbáltak rávenni a szemüveg hordására, hogy azt mondták, hogy így lassabban."

Na, ez hülyeség.

Arról van szó, hogy amíg nősz, addig romolhat (mert változnak a fejedben is az üregek), utána megáll. Ha lány vagy, akkor még szüléskor is változhat. Tökéletesen mindegy, hogy hordod-e a szemüveget. Tedd fel, mikor kell, és nyugodtan vedd le, mikor nem.

2012. máj. 18. 10:12
 8/16 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 3. válaszoló.

Én is kérdeznék: mi abban a lepontoznivaló, hogy leírtam ami velem történt??

2012. máj. 18. 10:18
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :)

Kedves 3.! Biztos, hogy nem pontoztalak le, hiszen amúgy is hasznosnak tartom a válaszodat, és még ha nem is tartanám annak, akkor sem pontoznám le, hiszen vetted a fáradságot, és válaszoltál a kérdésemre!

2012. máj. 19. 17:21
 10/16 anonim ***** válasza:
Ha kapsz egy szemüveget, hordod egy ideig és aztán leveszed, akkor azért érzed úgy hogy rosszabbul látsz, mert a szemed megszokta a szemüveg "segítségét". Az pedig hogy tovább fog e romlani a szemed nem (csak) a szemüveg hordástól függ. Van akinek úgyis továbbromlik ha hordja, van aki csak úgy kinövi... ez embertől függ.
2012. máj. 19. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!