Az baj, ha -1,5 dioptriás szemüveget nem hordok?
A suliban anno nekem is -1.0 körül volt a szemem, még 8. környékén. Most 26 vagyok, és -2.5nél járok. Sajnos én sem hordtam anno, mert cikinek tartottam, és most sajnálom h így gondoltam.
Fokozatosan romlani fog a szemed ha nem hordod. Ha nem tudod szemüvegben leolvasni a kivetítőt, az azt jelenti h már most romlott a szemed, és új szemüveg kéne.
Az a baj, hogy nem tudom megszokni. Nem szeretem, ha rajtam van, mert hülyeség, de úgy érzem, hogy.. elszigetel vmilyen szinten. =/ De ismerősömnek például úgy romlott a szeme majdnem 3 dioptriát, hogy mindig hordta a szemüvegét.. Már gondoltam a kontaktlencsére is.. hátha azt könnyebben elviselném.
Köszönöm a válaszaitokat, motiválnak! :):(
"Azt hallottam, hogy 21 éves korig romlik, aztán elméletileg megáll."
Így van, pontosan.
"Meg úgy próbáltak rávenni a szemüveg hordására, hogy azt mondták, hogy így lassabban."
Na, ez hülyeség.
Arról van szó, hogy amíg nősz, addig romolhat (mert változnak a fejedben is az üregek), utána megáll. Ha lány vagy, akkor még szüléskor is változhat. Tökéletesen mindegy, hogy hordod-e a szemüveget. Tedd fel, mikor kell, és nyugodtan vedd le, mikor nem.
Én vagyok a 3. válaszoló.
Én is kérdeznék: mi abban a lepontoznivaló, hogy leírtam ami velem történt??
Köszönöm szépen a válaszokat :)
Kedves 3.! Biztos, hogy nem pontoztalak le, hiszen amúgy is hasznosnak tartom a válaszodat, és még ha nem is tartanám annak, akkor sem pontoznám le, hiszen vetted a fáradságot, és válaszoltál a kérdésemre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!