Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Aki egyik szemére vak, annak...

Aki egyik szemére vak, annak a másik szemén kiélesedhet a látása?

Figyelt kérdés
2011. nov. 20. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen,kiélesedhet.Csak a dimenzió látás szűnik meg.

Pld.autó vezetéskor nem valami előnyös.

2011. nov. 20. 13:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Ilyenkor az agy megtanulja a lehető leghatékonyabban használni az épen maradt érzékszerveket.

De maga a szem nem lesz élesebb.

2011. nov. 20. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezt egy szakembertől kellene megkérdezni,de szerintem a kettő nincs összefüggésben.Én az egyik szememmel nagyon rosszul látok. emiatt térlátásom alig van és így vannak olyan helyzetek ( pl. lépcső) ahol nehezen boldogulok. Én nem veszem észre,hogy mivel szinte csak az egyik szememre korlátozódik a látásom azzal jobban látnék, inkább azt,hogy azt a szemem erőltetem.
2011. nov. 23. 11:16
 4/4 sasi anikó válasza:
Igen.A hugomnak amikor kicsi volt,szemtengely ferdülése volt,leragasztották az egyik szemét.Mivel azt nem használta,szegény 90%-ban megvakult rá,és mivel a másik szemét meg nagyon megeröltette,az a szeme is jelentösen elromlott.Aztán az évek alatt az a szeme amivel jobban látott,egyre jobb lett.Sajnos a szeme rossz,de valamive jobb lett a látása mint volt.
2011. nov. 25. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!