A kettős-látást hogy lehet megszüntetni?
Figyelt kérdés
Pl. Ülök a buszon és a kapaszkodó csőből kettőt látok, persze csak egy ilyen 1-2 méter távolság után. Akárhogy akarom nem megy össze a két cső eggyé.:D Este ha felnézek a holdra szószerint 10-et látok belőle:S Tudom, hogy el kéne mennem szemészhez és el is fogok, de ilyenről még nem is hallottam, meg nem tudom hogy végül is most ez egy betegség? Az ilyet hogy szokták kezelni? 15/L2011. nov. 7. 23:37
1/4 anonim válasza:
Ne halogasd a szemészetet. Kettőslátás (latinul diplopia) esetén általában a szemizmok nem működnek megfelelően az azt ellátó ideg, vagy maga az izom elváltozása miatt. A szem nem tud elmozdulni a nem működő izom irányába. Amikor a beteg ebbe az irányba tekint, akkor jelentkezik a legintenzívebben a kettőslátás
2/4 anonim válasza:
Az alapbetegséget kell kezelni. A kettőslátás általában átmeneti, s ha a kiváltó okot sikerül megszüntetni, magától elmúlik.
Amennyiben tartóssá válik, szóba jöhet a szemizmokat célzó gyógyszeres terápia, illetve a műtéti beavatkozás
3/4 anonim válasza:
Oka lehet:
- izombénulás
- pajzsmirigybetegséget kísérő szemizom-elváltozás
- idegrendszer zavara (pl. gyulladás, keringési zavar, daganat)
- agyideg bénulása (pl. fejet ért sérülést követően)
- cukorbetegséget kísérő anyagcserezavar
- magas vérnyomás
- gyógyszer mellékhatása
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:))
2011. nov. 9. 20:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!