Ti a kontaktlencsét hogyan?
Ti mennyire ügyeltek higéniára kontaktlencsénél? Csak mert pl. bnőm most nálam aludt, és simán kezett mosott pár mp alatt, és úgy szedte ki a lencsét.
Nekem az optikus azt mondta mindig ügyeljek a higéniára és jól mossak kezet szappannal.
(1,5 éve van lencsém, ezt meg is teszem minden nap)
A lencsét nem tisztította meg (nekem azt mondták hogy 10 mp-ig kb. dörzsöljem mindig hogy a szennyeződésektől megtisztítsam) csak simán belerakta a tokba.
Ti hogyan szoktátok?
Meg mondjuk mi van ha elutaztok, fesztiváloztok és pl. nincs lehetőség szappannal kezetmosni ilyesmi?
Van aki nem foglalkozik vele túlságosan, na ők azok akiknek egyszer csak majd be fog gyulladni a szemük és nyöszörögnek és szidják a kontaktlencsét, pedig nem annak a hibája.
Én kezet mosok, normálisan szappannal. Az első válaszoló amit írt sem jó megoldás, mert a kézfertőtlenítő izékbe alkohol van és az nem jó a lencsének. Ez nem egyenlő egy kézmosással.
Megtisztítani is meg kell a lencsét, át kell dörzsölni mindkét oldalát, aki nem teszi az meg tényleg ne csodálkozzon mikor begyullad majd a szeme.
Ha elutazok, fesztiválozok, mindenhol lehet vizet találni, szappant meg viszek magammal, ahogy kéztörlőt is.
Én sose szoktam dörzsölgetni a tenyeremben. Kezet mosok, de nem úgy, mint ahogy egy doki bemosakszik. De olyan is akad, h nincs rá lehetőségem.
Magánszemészhez járok, minden egyes alkalommal alaposan megnézi a szemem. 7 éve van lencsém, sosem volt még csak piros se a szemem. A doki meg azt mondja, h nem is látni rajta még vizsgálat közben sem, h rendszeresen lencsét hordok.
Én is csak simán kezet mosok, szintén pár másodperc. (szerintem ahogy a második válaszoló belekötött az elsőbe, hogy a kézfertőtlenítő nem jó, akkor elgondolkodhat azon, hogy a szappan -mai- miből van, és mennyi adalékanyagot tartalmaz, az mind beleépül a bőrbe, hiába mossa le vízzel, akár 10 percig is. Az se hiszem, hogy jót tenne a lencsének)
Dörzsölni meg akkor kell, ha olyan a tisztítófolyadék. A mai folyadékok olyanok, hogy már nem kell! Rá is van írva a dobozára. Nekem az optikus(ok - több is) mondta már. MOndjuk én előtte se nagyon dörzsölgettem. 12 éve van lencsém, soha nem gyulladt még be a szemem.
Nekem olyan kontaktlencse folyadékom van amibe csak bele kell rakni a lencsét és nem kell tisztogatni.
Én is mindig rendesen megmosom a kezem, de van amikor nem tudom (pl. kocsiban) nálam általában mindig van kéztörlő ha nem tudnám megmosni a kezem akkor mindig azzal áttörlöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!