Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogyha csak 0,75 és 0,5...

Hogyha csak 0,75 és 0,5 dioptriáim vannak, adnak kontaktlencsét?

Figyelt kérdés
nagyon zavar a szemüveg, egyszerűen nem bírom elviselni. meg van beszélve a szülőkkel, hogy lehet, holnap mennénk is megnézni. szerintetek?
2011. okt. 23. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Azt fogják valószínű mondani, hogy ilyen kis dioptriára nem éri meg, ha nem tudnak meggyőzni, akkor meg 2 dobozzal kell venned a szemeidre külön-külön.
2011. okt. 23. 21:42
 2/10 A kérdező kommentje:
ja meg azt elfelejtettem írni, hogy utoljára kb egy éve voltam vizsgálaton, akkor voltak ezek a dioptriák, de szemüveget ritkán hordok, és egyre jobban homályosodik a látásom...romolhatott attól hogy nem hordtam?
2011. okt. 23. 21:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen...

Viszont akkor vetetni fognak veled ugyanúgy lencsét a szemüvegedbe, amúgy nem kaphatsz lencsét. Pihentetni is kell időnként a szemet, és ha történik valami, mondjuk begyullad a szemed, allergiás leszel nem hordhatod, akkor nem maradhatsz "vak".

2011. okt. 23. 21:52
 4/10 A kérdező kommentje:
van szemüvegem...azt majd elviszem, és megnézetem, s ha jó még a lencse, mondjuk hétvégén azt hordom.
2011. okt. 23. 21:54
 5/10 anonim ***** válasza:
szia! múltkor szemüvegesnél 6os dioptriás lencsét adtak ki az embernek, szóval nem lesz probléma. :)
2011. okt. 23. 22:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Kontaktlencséből kisebbet szoktak adni, mint szemüvegből mert közelebb van a szemedhez. Nekem szemüveg 2.75-ös, a kontaktlencsém 2-es csak. Ugyanúgy látok velük. Bár kisebb dioptriánál mint a tiéd nem tudom hogy megy ez. Vizsgálat után kiderül.
2011. okt. 24. 00:02
 7/10 anonim ***** válasza:
88%

"Viszont akkor vetetni fognak veled ugyanúgy lencsét a szemüvegedbe, amúgy nem kaphatsz lencsét."

Bocs, nem bírom ki, hogy ne szóljak be. De ez hülyeség. Kontaktlencséje bárkinek lehet akkor is ha nincs szemüvege.

2011. okt. 24. 00:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát vagy igen, vagy nem.

Ha a szemüveget sem kell állandóan hordanod, akkor nagy eséllyel nem ajánlott.

Ha állandóra kell, akkor esetleg, bár ilyen kis dioptriánál tényleg problémás.

2011. okt. 24. 11:40
 9/10 anonim ***** válasza:
nekem is adtak ilyen kicsi diopriára, igaz nekem kellett rá -0.75 cylinder is, de ha nincs kizáró ok akkor miért ne
2012. aug. 30. 11:45
 10/10 anonim válasza:
Igaz eleg keson valaszolok, de hatha valakinek most is hasznos lesz. Nekem dioptria nelkul is adtak kontaktlencset, mert hiaba -0,75 a szemuvegem, ahogy irtak masok is, a lencse dioptriaja kisebb. Nekem az egyik szememre csak a cilinder miatt kellett.
2020. nov. 13. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!