Milyen görbületű kontaktlencsét vegyek?
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy szeretnék neten lencsét vásárolni, de nem tudom milyen görbületűnek kellene lennie, ezt az optikus nem magyarázta el. 8,4 és 8,6 közül lehet választani. Nem tudom mi a különbség a kettő között, ha valaki tudja magyarázza el nekem, vagy van ennek egyáltalán jelentősége? Nem árt a szememnek ha találomra választok?
Köszönöm!
Szia! A szemvizsgálatot nem úszod meg; be kell mérni a szemed. Ezt optikus végzi, és ír Neked egy papírt az adatokkal: pl görbület xy, jobb -2, bal -1...
Ezután tudsz netről rendelni.
Találomra ne rendelj lencsét, lehet hogy nem bírja a szemed, elég sokba kerül, nem éri meg kockáztatni.
Optikusnál kell próbalencsét kérni először abból ami neked való. A görbület fontos, mert meg is nyomhatja a széle a szemed ha mondjuk kisebb mint kéne. És könnyebben ki is eshet. Voltál már vizsgálaton, betanításon? Nem kaptál papírt róla? Egyébként sokféle görbület létezik, nem csak ez a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!