Néha, mintha "elveszíteném" a látásomat; vibráló foltok jelennek meg és nem látok egy ideig ezeken a részeken. Ez mitől lehet és jelenthet-e nagy szemészeti gondot?
Sziasztok!
Ennek a migrénnek két típusa van.
- Okuláris migrén
- Retinális migrén
(De van aki agyérgörcsnek ismeri.)
Itt érdemes utánna nézni:
Nekem okuláris migrénem szokott lenni,ugyanazokkal a tulajdnoságokkal amit a kérdező is írt, sajnos változó mikor jön elő egy évben kb. 2-3 alkalommal.
A vibrálás kb. negyed,- háromnegyed óra alatt lemegy, utána a fejfájás, vérnyomás csökkenés, izzadékonyság ami kb. fél,-egy órán át tart. Ha elmúlik akkor minden oké, csak annyi marad hátra hogy ha lehajolok akkor egy pontban még érzem a fejfájást.
De ha már egy apró pontban kezd vibrálni a szemem akkor beveszek egy Quarelint és az utána lévő fejfájás már elviselhető.
Mindenkinek jobbulást.
Hali
Nekem a fő tünet a látásvesztés különböző részeken, es inkabb formakban mint pontokban, tehát ahogy oda fokuszalok latok mindent viszont a periferia azon a reszen (bal vagy jobb) nulla. Viszont mindkét szemre, tehát inkább mondanám agyi tünetnek mint a szem problémájának. Ugyan nem kötném migrénhez mert egyszer sem éreztem nyomást, fájdalmat vagy bármi más elváltozást a fejemnél. Amikor először történt huzamosabb ideig (~3 nap) bámultam képernyőket, és erre az okra többször is kijött, bár nem mondanám közvetlennek. Közvetlen oka lehet inkább az általános stressz (vizsgaidőszak, fontos megpróbáltatás) , ami mindegyik alkalommal erősen ott volt. Viszont még egy érdekesség, utcán, vezetés közben, vagy bármilyen fontos, megterhelő aktivitás közben (fontos állásinterjú, vizsga, verseny) még egyszer sem jött ki, tehát ha nem is tudatosan de kontrollált állapotban van. Ahhoz hogy elmúljon a megoldásom általában az hogy megiszok nagyjából egy liter vizet, kikapcsolok minden hangot, minden fényt, és lefekszem az ágyamra, majd nem gondolok semmire, tehát gondolom meditálok(?). Kb 10 percre így kikapcsolom magam, és rendben lesz minden. Amúgy eltérő időintervallumokban jött ki. Volt hogy hónapokig nem, majd újra, volt hogy 2 hetente majd évekig nem. Igazából a fontos hogy ne parázzuk túl. Ez az én részem, mindenkinek más és máshogy jöhet ki, remélem segítettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!