Mekkora baj ha a legnagyob számot se tudom elolvasni a szemészeti táblán?
Huhh... csodálom, hogy eddig boldogultál a mindennapi életedben.
Én is húztam ameddig lehetett, talán még a felső 1-2 sort láttam és úgy kaptam -3,5 dioptriás lencséket... de ez nem biztos, hogy így volt...
Aztán kontaktlencsét hordtam, végül -7,5 körülire romlott a szemem.
23 évesen pedig belevágtam egy lézeres szemműtétbe. Életem egyik legjobb döntése volt :))
Most már 13 éve volt a műtét és szuperül látok!
Ajánlom neked is, ha zavar a szemüveg vagy hogy lekorlátoz a szabadságodban a homályos látás. :)
Vagyis -7,5-est akartál írni, nem? :)
A pluszos a távollátást (távolba jól lát) jelenti... a mínuszos meg a rövidlátást :)
Szia!
Nem biztos, hogy magas dioptriaszámút fogsz kapni, bár elég valószínű. Én is 7 körülire tippelek. Menj el bátran, aztán majd meglátod, hogy a felírt receptet kiváltod-e. A tábla tőled 5 méterre van, ha a legfelső sort homályosan látod, az még nem a világ vége. Vannak vékonyított lencsék + kontakt lencsék is. Szerintem felesleges gyötrődni a homályos látással, ha lehet élesen is látni közben!
Szemműtétet én a helyedben elkerülném messziről. inkább szemüveg, az még jól is állhat, de ha a szemedet megműtteted, akkor
1. visszaromolhat (bár ez a kissebb baj)
2. ha később ne adj Isten, valamilyen komoly látásromlást okozó szembetegséged lesz, ami egyébként műtétettel korrigálható lenne, nem fognak megműteni a korábbi "szépészeti" beavatkozás miatt (ezt nem verik nagy dobra a klienikák, ahol ezeket a műtéteket csinálják - pénz beszél, kutya ugat)
Úgyhogy hajrá!!!!
Hát nekem az, hogy már 13 évet láttam és nem majdnem vakon éltem egy csodával ér fel nap, mint nap... :)
De mindenkinek joga eldönteni, hogy mit mer és mit nem :)
Amúgy ezt nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem vállalnak újabb műtétet "komoly" esetben majd...
Linket tudnál másolni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!