-11 dioptriára adnak lágy kontaktlencsét?
Szia!
Én optikában dolgozom és tudok neked egy kis információval szolgálni :D
Ez úgy működik,hogy bemész,egy vizsgálat szükséges mindenképpen,amiből megállapítják,hogy milyen szemüvegre van szükséged,milyen a szemed,hogy kerülhet-e rá kontaktlencse és milyen jöhet szóba..Ki fognak kérdezni,hogy milyen gyakran szeretnéd hordani.Ehhez mérten fogják megrendelni neked a próbalencséket.Amiket valószínű majd rendelni kell.Amikor megjönnek a lencsék,be kell menned felpróbálni,amit először a vizsgáló illeszt fel neked,ebben el kell egy kis időt töltened,általában fél óra szokott lenni.Utána bemész egy másik vizsgálatra,amikor kiderül,hogy a lencsét bírja-e a szemed,kényelmesnek érzed-e stb..Ha minden rendben,akkor már csak meg kell tanulnod,hogy kell feltenni,meg levenni és ápolni..
Manapság nagyon fejlett a kontaktológia,úgyhogy fognak találni neked lencséket.Ha cylinderes kontaktlencse szükséges,akkor ott van egy határ,ami felett nem lehet,de igaza van az előttem szólónak általában a szemüveg erősebb,mint a kontaktlencse,úgyhogy minden lehetséges :)
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!