Érzem a kontaktlencsét! Mitől van? Többi lent.
Figyelt kérdés
Pár napja van kontaktlencsém, a jobb szememben nem érzem, hogy ott van, de a balban érzem. Rendesen meg van tisztítva, meg minden és mégis érzem, pedig elvileg nem kellene. Lehet, hogy a bal szemem még nem szokta meg? Néha, egy-egy pillanatra viszont nem érzem.(Egyik szememnek van valami baja, lehet, hogy pont a bal nem tudom, lehet, hogy attól?) Meg egy kicsit ki is pirosodik.2011. júl. 27. 10:20
1/7 anonim válasza:
először is azonnal vedd ki
másodszor nézd meg, nincs-e "kifordulva"
ha nincs, akkor meg menj el a dokidhoz, és kérdezd meg, de NE tedd így vissza
2/7 anonim válasza:
Ha be van gyulladva a szemed, akkor érezheted a lencsét.
Borogasd a szemed kamillával, vagy, ha van szemkenőcsöd, akkor használd, és, ha utána is probléma ez, akkor más típusú lencsét kell választanod.
3/7 A kérdező kommentje:
Nincs kifordulva, de pl most nem érzem, hogy bent van.
2011. júl. 27. 10:34
4/7 anonim válasza:
Vedd ki, pihentesd a szemed, csepegtess bele a kontaktlencse ápoló folyadékból, rakd vissza. Ha akkor is érzed, akkor vedd ki és orvos!
5/7 anonim válasza:
Mi baja a szemednek? Először is nem ártana tudni.
Nekem asztigmiás az egyik szemem és azért éreztem eleinte a lencsét, de megszoktam idővel. Ha nem szúr, csíp, stb, csak simán érzed akkor még nincs gond.
6/7 A kérdező kommentje:
Passz. Nem tudom mi a baja szememnek, anya mondta, hogy a leletemben volt valami más mint mint a két testvéremnek (ők ugyanúgy rövidlátók, mint én, csak nekem jóval nagyobb dioptriám van..) és ebből gondolta, hogy van valami, de orvos nem mondta, szóval nem vágom. Gondoltam arra is, hogy lehet, hogy koszos a lencse, de betettem mindig a folyadékba, meg gyengén, óvatosan megdörzsöltem, ahogy mondta/mutatta a doktornő, és mindig érzem. Hétfő óta van lencsém, és mindig éreztem a balba. A jobba a berakás után 10-15 perccel már egyáltalán nem.
2011. júl. 27. 22:03
7/7 anonim válasza:
kontaktlencsét begyulladt szemre tilos betenni. ha egy kicsit is piros a szemed, akkor nem szabad betenni, mert szövődmények lehetnek. vagy lehet, hogy megkarcolódott, megsérült, és attól érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!