35 hetes kismama vagyok. Kontaktlencsét használok és úgy érzem sokkal szárazabb a szemem. Észlelt valaki hasonlót? Összefüggésbe lehet ez a terhességgel?
Szia, én a 20. hétben vagyok most. Én is kontaktlencsét használtam, és most is gyakran, de már nem hordom folyamatosan, mert mióta jön a baba, én is szárazabbnak érzem és hamarabb lesz kényelmetlenebb az érzés. Terhesség előtt napi 12-14-16 órát volt rajtam, terhesség alatt már 8-10 óra után kényelmetlenebbnek érzem.
Voltam szemészeten, a szülés tervezése miatt ( akinek rossz a szeme, s aránylag nagy a dioptriája, elküldik szemészetre, hogy szülhet-e természetes úton ), s ott azt mondta az orvos, hogy terhesség alatt nyugodtan lehet lencsét használni. Sőt, még szülés alatt is. De azt is mondta, hogy a terhesség miatt a nők sokat változnak és igenis lehet a szem jóval szárazabb. Nekem azt tanácsolta, hogy mértékkel hordjam, s ha kényelmetlen, vegyem ki vagy hordjak szemüveget.
Szia!
Én is kontaktlencsés vagyok, 9 hónapja szültem. :)
Vennem kellett egy normális szemüvegkeretet a második trimeszter elején, olyan szinten nem bírtam a lencsét. Egyszerűen marta a szemem, bele sem tudtam tenni. Így végig szemüveget viseltem. Amikor a babám egy-két hós lett, akkor váltottam újra lencsére.
34 hetes vagyok, de a legelejetol nem tudom tolleralni a lencset, szemuveget hordok! raadasul meg igy is gyakran erzem a szemem kiszaradva.
amugy a szemeszem is azt mondta, hogy jobb nem is hordani.
boldog babavarast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!