Ha egy szemész orvosi rendelőintézetben ír fel egy szemüveget, akkor arra van valamennyi tb-támogatás?
Nem csak az a lényeg, hogy van e rajt támogatás. Egy szemészeten a szemedet a legkülönfélébb módszerekkel meg tudják vizsgálni, esetleg továbbküldenek egy még nagyobb centrumba. Az optikusnál meg olyan az eszköz, amilyen. ( nem bántani akarom) És csak egyféle eszközük van. Az optikusnál nem írhatnak fel gyógyszert, ha amúgy kellene is. Igaz az optikusnál pikk-pakk készen vagy.
Nekem optikus ajánlotta: nézessem meg a szemem a szemészeten, és vigyem el neki a papírt. ( speciális eset, máshogy nem is vállalta) de a levélíró esete is eléggé speciális. Szerintem a fontos a vizsgálat, és nem a pár 100 ft különbség.
18:17-es:
Teljesen félreértelmezted a kérdést. Az optikai szalonokban is sok helyen szemészorvosok vizsgálnak, ezeken a helyeken van pluszban szemfenék-vizsgáló, szemnyomásmérő (mint egy normál állami szemészeti rendelőben), és ugyanúgy írhatnak fel itt is gyógyszert, mint a kórházi rendeléseiken. Sima optikushoz (optometristához) nem szoktam járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!