Kontaklencsét csak orvosi engedéllyel lehet viselni?
Vagy lehet anélkül is. Én színes kontaklencsét szeretnék vásárolni persze receptre.
Akinek van az magyarázza már el hogy -milyen árban vannak
-és mindent amit tudni kell róluk...!
Nem csak orvosi engedéllyel, hiszen lehet netről is rendelni. De ajánlott az időszakos orvosi vizsgálat; nekem háromhavonta nézi meg a doki műszerrel, hogy mennyire eres a szemem, nem bántja-e a lencse, stb.
A legjobb, ha elmész egy kontaktológushoz, és megbeszéled vele. Ott még be is tanítanak a szakszerű lencsehasználatra, meg rendelhetsz tőlük mindenféle lencsét, plusz meg is vizsgálnak.
A lencséknél nem mindegy az ún. szaruhártya-görbület sem, ezt is géppel le kell mérni, mert rossz görbületű lencse kényelmetlen lehet.
OK köszönöm mind kettőtöknek.
Én úgy tervezem, ha időm futja, hogy elmegyek elsőnek rutin vizsgálatra, ám 2 és fél éve vagyok szemüveges, de sosem mentem el kontrollra, akkor még nem tudtam miaz. :P Nos elmegyek, megkérdezem hogy bírná-e a szemem, stb.
Ám ez hogy van, van negyed éves-fél éves és 1 éves kontaklencse? Én az ár attól függ hogy mennyi időre kell a kontaklencse?
Van napi, egyhavi, háromhavi lencse, vannak lágyak, félkemények, kemények, nem mindegy a görbületük, a hordási idejük, különböző a kezelésük is.
Javaslom, hogy kérd ki egy kontaktológus véleményét, ő eligazít a választék terén.
A nem megfelelő lencse és lencseviselet akár maradandó károsodást is okozhat a szemben, szóval észnél kell lenni.
Igazad van. Inkább akkor már a keretemet cserélem le, amúgy is az nem tetszik nekem, legyen a keret 15 ezer, de legalább tudom hogy nekem tetszik. 19 éves F vagyok, és augusztusban lesz meg az első keresetem, a gyakorlati pénz, és szeptembertől fogom kapni asszem májusig azt a kis pénzt, és nem érné meg erre költeni.
Köszönöm informálásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!