Vasarolhatok Internetrol alacsonyabb dioptriaju kontaktlencset, anelkul, hogy szemesszel megbeszelnem?
Azt hallottam,hogy kontaktlencsebol eleg gyengebb is,mint szemuvegbol,nem kell ugyanolyan eros...
-2,25-rol mennyivel menjek lejjebb?...
koszonom szepen.
sziasztok!
-2,25 most a lencsem.ot eve ilyen volt egy szemuvegem is.
egy evig pihentettem akkor a lencset.
Hát végigolvastalak, és az az érzésem, hogy halvány gőzöd nincs arról, hogy mit is csinálsz, vagy mi is van a szemeddel.
Az öt évvel ezelőtti szemüveg az itt nem játszik, felejtsd el. Tudod, hogy most hanyas a szemed? Nem, azt mondod, javulhatott. Na igen, de romolhatott is, ha megváltozik a látásminőséged, az lehet rosszabbodás vagy javulás jele is. Magadnak nem tudod megállapítani, melyik. Az tény, hogy ha csak úgy elkezded csökkenteni a lencséd erősségét, valami hasraütéses módszer alapján 8amit nem értek amúgy), azzal csak ártasz, mert nem tudod, milyen ütemben igazodj a változáshoz. Attól meg nem fog javulni a szemed, hogy csökkented a lencse erősségét, és egyre gyengébbet veszel bele. Ha így lenne, már nem lenne rövidlátó ember, a látásjavító klinikák meg becsődölnének. A szemedet gyengébb lencsével nagyobb munkára fogod, ami, ha épp romlott a szemed, kifejezetten rossz lehet, plusz ugye nem fogsz jól látni.
Őszintén szólva nem értem, miért nem lehet elmenni egy szemészhez egy kétezer forintos látásvizsgálatra, hogy megállapítsák, hogy áll a szemed, aztán ezt az információt már meg lehet fogni. Pl kiderül, hogy a szemed javult fél dioptriát, innentől te is tudod majd, hogy milyen lencsét, hova, hányat. És csak annyit kell tenned, hogy elmész egy látásvizsgálatra (még az is lehet, hogykifogsz egy ingyenest). Ennyit nem megérne? Inkább elkezded magad kezelgetni? Ha a szemednek valami gebaszt okozol, akkor annyi neki. Rendelni lehet lencsét szemész nélkül, én is szoktam, de az erősségét nem állapíthatod meg szemész nélkül. Annyit kell tenned, hogy bemész az optikába azzal, hogy úgy érzed, változott a szemed dioptriája, vizsgálatot kérsz. Kész. Utána már ügyeskedhetsz magadnak, de lásd be, enékkül az alapinfó nélkül baromi nehéz bármerre is elindulni.
Amúgy meg végképp nem értem már, hogy mi van, az eredeti kérdésben még internetes oldalakat kérdeztél, -2,25-rpl beszéltél, de arról kiderült, hogy nem a szemüveged, hanem a lencséd erőssége... Káosz.
Ez jo bo valasz volt!
Koszi szepen mindenkinek.
Nee, egy nem jó lencsével csak rontod a szemed. És el kell keserítselek, ami javul, az a pluszos, gyerekkorban. A mínusz inkább csak romlik, 20-30 év között stagnál, esetleg 1-2 tizedet javul, de az ritka. Viszont magadnak tényleg nem tudod megállapítani.
Elhiszem, hogy mindenki rohan, meg 2000 forintot is sajnálsz kiadni egy nyamvadt vizsgálatra (bár sztk ingyen van ugye), de azért a látásod a tét. Amúgy is évente minimum egyszer illene elmenni ellenőrzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!