Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A kontaktlencsét betehetem még?

A kontaktlencsét betehetem még?

Figyelt kérdés
Hétfőn járt le a szavatossága, de már vasárnaptól nem mostam meg, és nem is cseréltem folyadékot rajta.Úgy volt hogy ma lesz új, de nem biztos hogy megjön.Ha most megmosom, akkor még betehetem ma, vagy már ne?1 havi lencse
2011. nov. 16. 15:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Elvileg nem lehet baja a szemednek. A joghurtot is megeheted 1-2 nappal a szavatossága után. Ezek nem olyan szigorú határok. De egy-két napnál ne használd tovább.
2011. nov. 16. 15:16
 2/5 A kérdező kommentje:
nem az a baj hogy lejárt, hanem az hogy nem mostam meg már 3 napja
2011. nov. 16. 15:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha most lemosod és tiszta folyadékba teszed kb. 4 órára, akkor fertőtlenítődik, és használhatod még pár napig.
2011. nov. 16. 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem folyadékban állt? Akkor nem használhatod mert megrepedezhetett és attól a szemed is komolyan megsérülhet. Vagy folyadékban volt, csak nem cserélted? Azt nem is kell, elég hetente egyszer átmosni ha nem használod.
2011. nov. 16. 23:12
 5/5 A kérdező kommentje:
folyadékba volt csak nem csréltem.am köszi a válaszokat!
2011. nov. 17. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!