Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi van a szememmel? Mi legyen...

Mi van a szememmel? Mi legyen a szemüvegemmel?

Figyelt kérdés
-0,5-ös a szemüvegem. Azt vettem észre, hogy a bal szememnek jó, a jobb szememnek rosszabb ez a lencse. Ha felveszem a szemüveget, emiatt homályosan látok (de megnéztem egyenként, a ballal jobb, a jobbal rosszabb szemüvegben) ez azt jelenti, hogy javult a szemem? vagy romlott? nemrég csináltattam a szemüvegem... L
2011. márc. 26. 17:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én anno -0,75-tel kezdtem, állandóan hordani kellett, pár hónap múlva -1,5, utána mostmár talán nem romlik tovább, stagnálok 2dioptriánál. :/ mínuszos sajnos tényleg nem javul még egészen gyerekkorban se nagyon, de 20-25éves kor között általában megáll a romlás (öregkorodig xD)

Vigyázz amúgy hol méreted a szemed, azt a hirtelen romlást nálam valszeg az okozta, hogy nem tökéletesen mérték be. A második doki nagyon ügyes volt, évekig nem is változott semmi. Legutóbbi két alkalommal meg géppel állították be, úgy veszem észre az is jó. :D

Minél hamarabb menj, mert a rossz szemüvegtől, vagy ha nincs rajtad, romlik tovább. :S De sajnos nem olcsó hobbi, ha keret nem is kell másik, egy lencse nekem 15k volt, és még nincs is rajta mindenféle bevonat. (ha várhatóan még változik, akkor sztem elég rá tükröződésmentesítő és UV-szűrős bevonat)

2011. márc. 26. 20:20
 12/15 A kérdező kommentje:
szóval szerintetek állandóan kéne hordanom ezt a -0,5-t is? és akkor amiatt romolhatott, hogy nem hordom?
2011. márc. 26. 20:24
 13/15 anonim válasza:
Nem amiatt. Ettől függetlenül célszerű állandóan hordani, hogy jól láss. Ha pedig érzed, hogy nem látsz jól a szemüveggel, akkor irálny a szemész.
2011. márc. 27. 14:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem kb. 2 hónapja van szemüvegem. És az az érdekes, hogy egyik napról a másikra romlott meg a jobb szemem, vagyis egy nap már az esti fáradt állapotot nem pihente ki. Amikor ki van fáradva, akkor szó szerint nem csak homályos, hanem függőlegesen meg van picit duplázódva a kép. A bal elég jó állapotban van még most is, így sajna nem tudtam pontosan belőni a szemésznél, hogy -0,25 e vagy pedig kevesebb. Mivel szemüveg nélkül is láttam a legapróbb betűket úgy ahogy, amikor feltette a -0,25-öt, akkor mintha csak a színeket láttam volna teltebben. a Jobbik meg -0,50 és nagyon irritál. Most úgy állok, hogy a jobb szememmel szemüvegben tűélesen látok, a bal meg mintha semmit sem változott volna, vagy csak nagyon parányit amit alig, vagy szinte észre sem tok venni lencsével. Kb. így valahogy látok, persze nem a képen levő táblát néztem, csak ezt tudtam szerkeszteni:

[link]

2011. márc. 29. 00:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Szintén utolsó vagyok. Én azt mondom hordjad a mindennapi életben, ha fontos, hogy jól láss (mint pl. nekem :) ), ha meg társaságban, bulikon, meg egyéb helyen zavaró, akkor oda nem fontos, -0,50-el még lehet élni szemüveg nélkül is. :)
2011. márc. 29. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!