Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi van a szememmel? Mi legyen...

Mi van a szememmel? Mi legyen a szemüvegemmel?

Figyelt kérdés
-0,5-ös a szemüvegem. Azt vettem észre, hogy a bal szememnek jó, a jobb szememnek rosszabb ez a lencse. Ha felveszem a szemüveget, emiatt homályosan látok (de megnéztem egyenként, a ballal jobb, a jobbal rosszabb szemüvegben) ez azt jelenti, hogy javult a szemem? vagy romlott? nemrég csináltattam a szemüvegem... L
2011. márc. 26. 17:03
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%

Logikus gondolkodás...

A szemüveg azért kell mert egyik szemeddel jobban-rosszabbul de semmiféleképpen nem ugyanúgy látsz(már ha rossz a szemed) tehát a szemüvegben pont az a lényeg hogy a 2 szemed úgymond egy szintre hozza ezáltal mind2 nyitott szemeddel,egyszerre jobban fogsz látni!!

Én is szemüveges vagyok és egyikkkel picit homályos másikkal jó ,mind2 szemmel nyitva pedig tökéletes!!

16F

2011. márc. 26. 17:16
 2/15 anonim ***** válasza:
ha mínuszos vagy, akkor valószínűleg romlott, annak nem szokása javulni... nekem -0,75, szerencsére egyforma mindkét szemem, és már 5 éve ez a dioptria van. Szerintem menj el szemorvoshoz. A szemüvegedben ki fogják cserélni a lencsét, nem hiszem, h olyan nagy összegért, meg nem is lehet ezen spórolni... Addig meg inkább hordjad, de ahogy érzed...
2011. márc. 26. 17:17
 3/15 anonim ***** válasza:
elsőnek: nem feltétel (és nem is nagyon logikus, bocs) hogy a két szem közül az egyiknek rosszabbnak kell lenni... nekem mindkettő egyforma rossz...
2011. márc. 26. 17:19
 4/15 anonim válasza:

3.nak:

Írtam én hogy feltétel,ha szemüveges vagy akkor egy-ik másik,mind2 szemed rossz(ezt feltételnek kell érteni,jó szemekre hülyeség szemüveget rakni) !!Mielőtt belekötsz másba inkább nyugodj meg !

2011. márc. 26. 17:23
 5/15 A kérdező kommentje:
1.-nek: köszi a választ, viszont én nem látok jól 2 szemmel benne
2011. márc. 26. 17:50
 6/15 A kérdező kommentje:
17:17-es, Te állandóan hordod a -0,75-t? egyébként igen,m mínuszos a szemem... és valószínűleg elmegyek, de az lehet, hogy pár hónap alatt romlott volna a szemem?
2011. márc. 26. 17:51
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
második vok, én állandóan hordom. És romolhat rövid idő alatt is, apumnak mndjuk pluszos van, de 1-2 hónap alatt romlott neki 1 dioptriát...
2011. márc. 26. 18:59
 8/15 anonim ***** válasza:
elsőnek: "A szemüveg azért kell mert egyik szemeddel jobban-rosszabbul de semmiféleképpen nem ugyanúgy látsz" ebből én ezt szűrtem le, én se vagyok hülye, senki nem gondolja, h jó szemnek szemüveg kell...bocs ha belekötésnek tűnt, nem annak szántam.
2011. márc. 26. 19:02
 9/15 anonim válasza:
Én is szemüveges vok és a jobb rosszabb mint a bal.És a szemüvegemmel nem látom a nagyon apró betűket meg számokat a táblán.A múltkor elmentem a szemészetre és kiderült h a jobb egy negyeddel romlott amúgy sikerült lebeszélnem az orvost h új szemüveg kellene.Amúgy nekem is csak egy pár hónapja van és természetes ha romlik a szemed(mert hordod).
2011. márc. 26. 19:03
 10/15 anonim ***** válasza:
19:03: én jópár éve hordom állandóan, és nem romlott semmit... Bár ez egyéntől függ, van aki arra esküszik, hogy nem kel hordani, mert ellustul a szem, de én valahogy nem bízok ebben... és bocs, de szerintem hallgass az orvosra, egy negyed dioptria is veszélyes lehet, ha félre van korrigálva.
2011. márc. 26. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!