Mi van a szememmel? Mi legyen a szemüvegemmel?
Figyelt kérdés
-0,5-ös a szemüvegem. Azt vettem észre, hogy a bal szememnek jó, a jobb szememnek rosszabb ez a lencse. Ha felveszem a szemüveget, emiatt homályosan látok (de megnéztem egyenként, a ballal jobb, a jobbal rosszabb szemüvegben) ez azt jelenti, hogy javult a szemem? vagy romlott? nemrég csináltattam a szemüvegem... L2011. márc. 26. 17:03
1/15 anonim válasza:
Logikus gondolkodás...
A szemüveg azért kell mert egyik szemeddel jobban-rosszabbul de semmiféleképpen nem ugyanúgy látsz(már ha rossz a szemed) tehát a szemüvegben pont az a lényeg hogy a 2 szemed úgymond egy szintre hozza ezáltal mind2 nyitott szemeddel,egyszerre jobban fogsz látni!!
Én is szemüveges vagyok és egyikkkel picit homályos másikkal jó ,mind2 szemmel nyitva pedig tökéletes!!
16F
2/15 anonim válasza:
ha mínuszos vagy, akkor valószínűleg romlott, annak nem szokása javulni... nekem -0,75, szerencsére egyforma mindkét szemem, és már 5 éve ez a dioptria van. Szerintem menj el szemorvoshoz. A szemüvegedben ki fogják cserélni a lencsét, nem hiszem, h olyan nagy összegért, meg nem is lehet ezen spórolni... Addig meg inkább hordjad, de ahogy érzed...
3/15 anonim válasza:
elsőnek: nem feltétel (és nem is nagyon logikus, bocs) hogy a két szem közül az egyiknek rosszabbnak kell lenni... nekem mindkettő egyforma rossz...
4/15 anonim válasza:
3.nak:
Írtam én hogy feltétel,ha szemüveges vagy akkor egy-ik másik,mind2 szemed rossz(ezt feltételnek kell érteni,jó szemekre hülyeség szemüveget rakni) !!Mielőtt belekötsz másba inkább nyugodj meg !
5/15 A kérdező kommentje:
1.-nek: köszi a választ, viszont én nem látok jól 2 szemmel benne
2011. márc. 26. 17:50
6/15 A kérdező kommentje:
17:17-es, Te állandóan hordod a -0,75-t? egyébként igen,m mínuszos a szemem... és valószínűleg elmegyek, de az lehet, hogy pár hónap alatt romlott volna a szemem?
2011. márc. 26. 17:51
7/15 anonim válasza:
második vok, én állandóan hordom. És romolhat rövid idő alatt is, apumnak mndjuk pluszos van, de 1-2 hónap alatt romlott neki 1 dioptriát...
8/15 anonim válasza:
elsőnek: "A szemüveg azért kell mert egyik szemeddel jobban-rosszabbul de semmiféleképpen nem ugyanúgy látsz" ebből én ezt szűrtem le, én se vagyok hülye, senki nem gondolja, h jó szemnek szemüveg kell...bocs ha belekötésnek tűnt, nem annak szántam.
9/15 anonim válasza:
Én is szemüveges vok és a jobb rosszabb mint a bal.És a szemüvegemmel nem látom a nagyon apró betűket meg számokat a táblán.A múltkor elmentem a szemészetre és kiderült h a jobb egy negyeddel romlott amúgy sikerült lebeszélnem az orvost h új szemüveg kellene.Amúgy nekem is csak egy pár hónapja van és természetes ha romlik a szemed(mert hordod).
10/15 anonim válasza:
19:03: én jópár éve hordom állandóan, és nem romlott semmit... Bár ez egyéntől függ, van aki arra esküszik, hogy nem kel hordani, mert ellustul a szem, de én valahogy nem bízok ebben... és bocs, de szerintem hallgass az orvosra, egy negyed dioptria is veszélyes lehet, ha félre van korrigálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!