Mi baj lehet a bal szememmel?
Már hetek óta észrevettem, hogy a bal szememmel valami gond van. Alatta (terhelés hatására) ugrál a szemhéjam, ezenkívül előfordult, hogy homályosan láttam vele (mert könnyezett), valamint kissé fényérzékeny volt. Általában ha pihentettem, elmúlt.
Pénteken voltam ofotértban, ahol kiszűrték, hogy rövidlátó vagyok (- fél dioptria), és mindkét szemem asztigmiás, a bal gyengébb, mint a jobb. Ugyanaznap észrevettem, hogy a bal szemem mintha keményebb és nagyobb lenne (azaz kijjebb áll?), mint a másik. Nem tudom, mióta, az is lehet, hogy mindig így volt, csak most vettem észre.
Jövő héten megyek szemészetre. Szerintetek mi lehet?
Még annyit, hogy a vizsgáló optikus szerint okozhatta ezt a rövidlátás, és számítógéppel is megnézte a fénytörési hibákat.
Pihentetni nagyon kevés lehetőségem van, mert napi 9 órát gép előtt dolgozom, utána viszont igyekszem nem nézni monitort.
ha a bal szemedet keményebbnek és nagyobbnak érzed, akkor lehet azért látsz homályosan, mert kevesebb a bal oldaliban a folyadék, tehát rossz a fénysugarak megtörése a szemben és vezetése a retinára... fontos a szemgolyónál hogy enyhe túlnyomás legyen és megfelelő alak, azonban ha a térkitöltő folyadék kevesebb, nem lesz olyan feszes a szem.
tehát lehet esetleg folyadék keringési gond arra felé a szemednél...
bár nem biztos, hogy igazam van. egy orvos biztos jobban tudja, mint egy 18 éves srác...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!