A lézeres szemműtétnek van több típusa is? Ha igen, mi alapján? Külön-külön csinálják a 2 szemet? Tapasztalatok?
Mire gondolsz?
Létezik szemüveg helyett látásjavító lézerezés. És van, mikor a szemfenék bevérzését igyekeznek megelőzni.
látásjavítás
szemüveg helyett
az egyik szemem begcsinálják mondjuk márciusban, a másikat meg szeptemberben?
na ne már!
ekkora hülyeséget XD
meg is őrülne a látásközpont egyik szem -8-as másik meg 110%-os
Nem hiszem, hogy van több fajtája, maximum a lézerkészülék más típus.
Nekem mind a két szemem műtötték, pontosan 10 évvel ezelőtt Budapesten az Optikmednél. Egyszerre mind a kettőt. A műtét kb. 10 perc, fájdalmatlan, és rögtön látsz utána szemüveg nélkül. A műtét után lévő 3-4 nap kellemetlen, és fájdalmas lehet, mert abban a pár napban képződik vissza a szemedre a felső hártya, amit a műtét előtt eltávolítanak, mert alatta műtenek. Erre az időre szükséged lehet fájdalomcsillapítóra, ami érzékenység függő. Én egyáltalán nem vettem be semmit. Ki lehet bírni. A műtét után rögtön felhelyeztek egy - állandóan hordható - gyógyszerrel átitatott kontaktlencsét. Miután a hártya visszaképződött, az orvos ezt eltávolította. Kell még UV sugárzás ellen 100 %-osan védő szemüveg kb. fél évig, kevés TV-zés. Általában fél év után áll be teljesen a szem élessége, addig előfordulhat kettőslátás, összemosódás olvasás közben stb. Az agynak ennyi idő kell, hogy átálljon az új leképezésre. Egyébként a világ legnagyobb marhája lettem volna, ha nem csináltatom meg. Én 20 év után dobtam el ezzel a szemüvegem, és mind a mai napig nem bántam meg. Ha bármilyen kérdésed van, nyugodtan írhatsz privát kérdést is.
értem és köszi
ha eszembe jut valami írok :)
"ekkora hülyeséget XD
meg is őrülne a látásközpont egyik szem -8-as másik meg 110%-os"
Miután az egyik szememmel végeztek( 4 dioptria után, másnap 0) a másnapi viziten közölték, hogy a másik szemet legkorábban fél év mulva szabad műteni. A látásközpont nem őrült meg ( most esedékes ujra mennem) Hanem a rosszabbik szemem feljavult a már műtötthöz. Szemüveget azóta sem kell hordanom, sőt zavarna, ha rajtam lenne. Kipróbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!