Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogyan tudnám kijátszani a...

Hogyan tudnám kijátszani a rendszert?

Figyelt kérdés

7-8 éves koromban megállapították hogy rossz a szemem.

Innentől kezdve folyamatos vizsgálatoknak voltam kitéve és mindenféle diagnosztizálást kaptam többet között a csőlátást is ami egyébként akkoriban a szüleimet le sokkolta még akkor is ha mondtam hogy nem így van, hiszen van térlátásomxd

Aztán folyamatos orvosokhoz jártunk. Szemüveg előtt a jobb szemem 40%os volt a bal szemem 80%

A szemüveget 1-2 évig hordtam majd egyszerűen már nem bírtam elviselni, fájt tőle a fejem, rombolta az önbizalmamat ezért kiiktattam.

Elmentünk újabb vizsgálatra

Ott elmondták hogy a bal szemem 100%os a jobb szemem 60%os

Egy kész csoda volt hogy ennyi idő alatt ennyit javult.

Elmentunk végül egy magándokihoz akit a környéket nagyon sokan dícsértek.

Ő elmondta hogy a szemem innentől kezdve nem fog sem javulni, sem rosszabbulni mert nekem egy születési rendellenességem van ami annyit jelent hogy a csecsemőknek amikor megszületnek van egy hártya a szemükön na nekem ez a hártya nem vált le és latja a szememen hogy tény hogy már nincs rajta teljes egészében de ez a hártya még ott van, ami úgy néz ki mint egy pókháló.

A problémám a következő. Minden álmom hogy legyen egy jogosítványom és autót vezethessek de iszonyatosan félek mi lesz akkor nem fog sikerulni az egeszsegugyi vizsgálatom. Ha minden igaz a körzeti orvosom csinalja aki egyébként egy baromi kedves elfogadó hölgy, Ugyhogy remenykedem benne hogy valamit kitalálunk erre.

Esetleg volt már valaki ilyen helyzetben? Ki lehet valahogy játszani a rendszert? Esetleg ha be tanulom a számokat amik a táblán lesznek? (Nem gondolom hogy annyira rossz lenne a szemem hogy ne tudjak vezetni)

Nagyon messzire nem látok.

tegnap 00:34
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Szemüveggel vezethetsz, arra a kis időre vidd el az orvoshoz amíg leolvasod a táblát. De vezetéskor is jobb ha inkább szemüvegben fogsz.
tegnap 00:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Tehát azt szeretnéd, hogy félvakon vezethess? Pont erre vágyunk az utakon
tegnap 03:07
 3/10 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Először is teljesen mindegy a háziorvosod milyen, mert szemészeti szakvéleményt fog kérni, ott kell majd vizsgálni térlátást, dioptriát, színlátást. Ha ezek rendben vannak, akkor lehet jogsid, be lesz írva, hogy szemüveggel vezethetsz. Ha ezek a tesztek nem sikerülnek jól, akkor nem adják meg.
tegnap 07:30
 4/10 anonim ***** válasza:

2.

Ugye az megvan, hogy szó szerint félvakon is lehet jogsit kapni, szabályosan.

tegnap 19:49
 5/10 anonim ***** válasza:
4, akkor miért kellene a kérdezőnek kijátszani a rendszert? ;)
tegnap 20:29
 6/10 anonim ***** válasza:

5.

Nem kell. Csak nyilván ő sem tudta.

tegnap 21:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Gyerekek nem vagyok vakxdddd latok de a leleteim nem felelnek meg a minimum tavolsaglatasnak. Es nagyon remelem hogy ezt valahogy meg rudom oldani. Jogsisok irjanak. Mennyire veszik ezt komolyan az alkalmassagin?
tegnap 23:01
 8/10 A kérdező kommentje:

Nincsen szemuvegem mert 7 éve azt tanácsolta egy szemesz orvos hogy ne hordjam mert nagyon fajt tole a fejem

Maemilsen lencset kaptam nem lattam jol a jobb szememre de a bal szemem ugy erzem jó. Sok szamot latok vele a tablan is nagyon maximum az utolso egyer kettot nem tudlm leolvasni.

tegnap 23:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs szükséged szemüvegre nemmlesz gond az alkalmasságin, ha szükséged van szemüvegre, mert nem látsz anélkül, akkor csak szemüveggel vezethetsz
ma 02:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Hogyne felelne meg, mondom, hogy 100%/0%-kal is megadják.
ma 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!