Hogy tudják kijátszani a rendszert az óra tekergetők?
Műszakin mindent fényképeznek, és dokumentálnak.
Az inkább mérvadó.
Amint látod, igen.
Lehet hogy nem simán, pl. egy eredetvizsgán szólnak az új tulajnak, de rendőrt nem fognak hívni.
Régi Swift-eknél pl. (amiknek az órája 5 számjegyű) vannak vicces ugrálások tekerés nélkül is: rögzítik, de nem minden esetben néznek utána mi volt az előző óraállás.
2016-os cikkből:
"A büntető törvénykönyv 2013. júliusi módosítása óta akár egyéves börtönbüntetést is kaphat az, akire sikerül rábizonyítani, hogy haszonszerzési célból tekerte vissza egy autó óráját. 2016. február végéig 549 nyomozást zárt le a rendőrség óratekerés gyanúja miatt, de
egyetlen esetben sem vettek őrizetbe senkit,
illetve előzetes letartóztatás sem történt.
„A Btk.-ban szereplő rendelkezést gyakorlatilag csak akkor lehet alkalmazni, ha tettenérés történik, erre azonban tudomásunk szerint az egész országban eddig nem volt precedens” – állítja Fodor László, a Használtautó.hu értékesítési vezetője."
A válasz igen, megkapja a műszakit/eredetvizsgát, ha tekert az óra.
Továbbá:
- két bejegyzés között bármennyit mehet és bármennyire visszatekerhető, nincs rá mód, hogy hitelesen ellenőrizni lehessen.
- külföldről behozottnál sokkal könnyebb trükközni, többség nem néz utána a külföldi előéletnek.
2 műszaki között kell tekerni....vagy behozatal után azonnal mielőtt a magyar rendszer először rögzíti...
Nekem kellett órát cserélném. 37 ezerből lett 7 ezer... Muszakin szóltam hogy itt az eredeti óra is , elromlott cseréltem... Nem foglalkoztak vele. 2 év múlva is csak annyit mondtak hogY kevesebb lett a km állás... Mint a legelső rögzített érték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!