Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Számítózástól és a mindennapi...

Számítózástól és a mindennapi sminktöl romolhat a szemem? :s

Figyelt kérdés
sminktöl és számítotol fáj a szemem mit tegyek?:s
2010. nov. 6. 18:29
 1/5 anonim válasza:
na, akkor én már vak lennék:)
2010. nov. 6. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:

A számítógéptől romolhat, ha csak szórakozásból számítógépezel, akkor csináld jóval kevesebbet, keress inkább más elfoglaltságot! Ha nem tudod kikerülni a gépezést, akkor pár percenként nézzél valahová messzire (pl. ki az ablakon), az pihenteti a szemet. Ha régi típusú monitorod van, akkor cseréld le LCD-re, ég és föld a kettő, nekem a régitől 1-2 óra után fájt a szemem, fejem, a mostanit meg van, hogy egész nap bámulom, és semmi bajom.

A sminktől nem romolhat a szemed, ha rosszabb minőségű szempillaspirált használsz, abból pici darabok potyoghatnak a szemedbe, ami irritálja.

2010. nov. 6. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem igen.Én is pont így vagyok ezzel.Sosem volt a szememmel baj,de a sok gépezés biztos ne tesz jot ezt érzem és olvastam is h romolhat tőle.Amúgy viccesnek hangzik,de a smink is kicsit ronthat a látáson,nem kárositja csak pl.ha belemegy a szemhélypúder(mert épp többet tettél rá a keleténél és lepotyog) akkor attol láthatsz homályosan átmenetileg.

[link]

2010. nov. 6. 18:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem CRT-m van, és soha nem fájt tőle a szemem, és nem is romlott. Szerintem egyénfüggő, hogy ég és föld-e az LCD-vel...
2010. nov. 6. 18:45
 5/5 anonim ***** válasza:

LCD-n éles a kép, még a leggagyibbakon is, CRT-n viszont nem mindegyik üti meg ezt a szintet ebben a paraméterben (legrosszabb egyébként, ha nem egyenletes a teljes felületen).

85 Hz alatti frissítés sem nyerő a CRT-n (LCD-n mindegy, a 60 is tökéletes)

2010. nov. 6. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!