Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ilyenkor hol van a fogyasztóvé...

Ilyenkor hol van a fogyasztóvédelem?

Figyelt kérdés
Rendeltem egy szemüveget tegnap zárás előtt. Ma átgondoltam hogy mind a keret,mind a lencse nem a világom és megpróbáltam lemondani a rendelést. Kozoltek velem hogy tegnap kellett volna (zárás előtt csinaltattam),ma egész nap hivogattam őket,irtam az ügyfélszolgálatnak,senkitol választ nem kaptam.. kiderült hogy nem az ofotért gyártja a lencséket. Az addig oke,de megcsak szólni se tud nekik hogy egy rendeles torlesre kerülne...a 80ezer ftbol amit visszakaptam volna a keret és a garancia ami 21 ezer ft... hát köszi. Így hát lesz egy szemüvegem amit lehet sose fogok hordani...hol van itt a vásárlók védelme? Minden optika ezt csinálja?
nov. 12. 15:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#10 Mondjuk lehet speckosabb a szemüveg. Nagyobb dioptria, vékonyítással, cilinderes, prizmás lencse. Nem minden lencse jó minden keretbe. Lehet pont az az egy volt :D bár ezt kétlem. Nekem 5,5 es 5 plusz dioptra cilinderrel és a legnagyobb vékonyitást szoktam kérni de ilyenkor is válogat az optikus hogy melyik keret jó hozzá. De akkor is kiszokott vagy 100-at pakolni at 1000-ből.

Olyan is volt h kiválasztottunk egy keretet és 2 hét múlva hívtak, hogy nem jó sajnos a lencse a keretbe mert túl vékony lett a lencse és menjek be nézzünk más keretet vagy még visszalehet a gyártónak küldeni. Bementem és néztünk más keretet. :) szóval a tapasztalataimból kiindulva nem tudom mi a baj a kérdezőnél.

nov. 15. 12:57
 12/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
68%
Ezt értem, de lehet ott rendelni is. Ergo olyan nincs, hogy 1 van, bár nem írta hol vette.
nov. 15. 17:37
 13/14 anonim ***** válasza:
68%
#12 Én mondanám, hogy a lencsét tegyék el, főleg ha ki van fizetve és várjunk meg más kereteket amíg érkeznek. Biztosan kompromisszumra lehet jutni. Ennyire egyik helyen sem aljasok. Én több optikába is voltam már és mindenhol pozitív volt a véleményem. Volt, hogy random optikába bementem, mert papucsot kellett cserélni és állítani rajta kicsit - teljesen ingyen megcsinálták, holott nem is ott vettem a szemüveget. Szóval kicsit furcsa a kérdező szituációja.
nov. 15. 17:39
 14/14 anonim ***** válasza:

> "Mondjuk lehet speckosabb a szemüveg. Nagyobb dioptria, vékonyítással, cilinderes, prizmás lencse. Nem minden lencse jó minden keretbe. Lehet pont az az egy volt :D"

A lencse úgy jön ki a gyárból, hogy nincsen méretre vágva. Képzelj el egy objektív lencsét, pontosan úgy néz ki nyersen. Hogy milyen keretet tesznek mögé, az lényegtelen, a gyártót semennyire nem érdekli.

A kérdezővel vagy elfelejtették közölni, hogy a kereten változtathat még vagy pedig magát a keretet és a kivágatást is külső féltől rendelik meg, bár akkor sem kéne fixnek lennie a megrendelésnek.

nov. 21. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!