Műfogsor törésre érvényes a garancia?
Nem kaptam semmilyen részletes leírást a garanciára vonatkozóan! 1 év garanciát vállalt a magánrendelő. Ma kettétört a felső teljes műfogsorom. Semmi keményet nem rágtam vele. Épp felhelyeztem, rögzítő ragasztóval bekentem, ráharaptam, erre kettécsattant. :-(
Ha nem akarják garanciában cserélni, mitévő legyek, mivel érvelhetek?
A garanciáról részletes leírást kellett volna adniuk! Számlát legalább kaptál? Ha igen, akkor a törés mikéntjétől függetlenül ki kell cserélniük, javítaniuk kell. Ha nem teszik meg, bátran fordulj a fogyasztóvédelemhez! Amennyiben, nem tudják felmutatni az általad aláírt garanciaszerződést, akkor megszívták. :-) A hiányos tájékoztatás téged véd, nem őket.
Utólag nehogy átvedd! Semmit ne írj alá, amíg nem járnak el érdemben. Ha javítják, akkor az új garancia a legutóbbi munkálatra érvényes, nem pedig a teljes fogsorra.
Mellesleg, jobb helyeken nem egy hanem 3 év garanciát vállalnak a kivehető pótlásokra.
Hogy leejtetted? A fogyasztóvédelmi törvény szerint, ezt nekik kell bebizonyítani, nem a fogyasztónak kell bizonyítani az ellenkezőjét, azaz védekezni!
Tévhit, hogy nem tud eltörni normál használat közben, mert igenis eltud! Főként a rideg, kemény műanyag verzió.
Szó nélkül megjavították garanciában! :-) Másnapra kész is volt!
Fel sem merült, hogy leejtettem vagy én okoztam a törést. Első pillanattól udvariasan, készségesen álltak hozzá, és azonnal sorolták a lehetőségeket. Ha nem lenne jó a javítás, akkor készíteni kell másikat, erősebb megoldással, másik technikai megoldással. Annál is csak a két fogsor árának különbözetét kellene fizetnem.
:-)
Jónak tűnik a javított verzió! Itt-ott még töri az ínyem, de használható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!