Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Rosszul látók! Szemüveg vagy...

Rosszul látók! Szemüveg vagy kontaktlencsét szeretitek inkább?

Figyelt kérdés

nov. 11. 14:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%
Szemüveg. Nem piszkálok a szememben. Meg okosnak is tűnök tőle :-)
nov. 11. 18:12
 12/16 anonim ***** válasza:

Mindkettő.

A -5.5/-6-os szememmel képtelenség, hogy csak az egyiket válasszam, viszont nem is tudnék, mert mindkettőnek megvan a hátránya és előnye.

Lencsénél fokozatosan kell ügyelni a higéniára, hogy ne érje víz (pl. esőcsepptől nem lesz semmi baja, inkább ne ázzon a vizben), ki kell venni, ha érzed, hogy már kiszáradt a lencse, de ha nem vagy olyan helyen, akkor ezt nem tudod megtenni. Egyébként lehet hordani, ha beteg vagy (bár szerintem lázasan például, nem azzal foglalkozunk, hogy hoppá a kontaktlencse), abban az esetben nem lehet, és ki is kell dobni, ha betegen hordtad, ha pl. kötőhártya gyulladást vagy bármilyen szembetegséget/fertőzést elkaptál. De szeretem, mert nem párásodik be, lefedi az íriszem és bármerre nézve látok rendesen. Személyes preferenciaként nekem sokkal komfortosabb a lencse, mint szemüveg, viszont azt is kénytelen vagyok hordani otthon.

De például a szemüveget az fentebb említett kettő ok miatt nem szeretem, és azért, mert ha bealszok este és rajtam van, vagy csak random leteszem az ágyra akkor félek, hogy megint eltöröm, mert volt már ilyen.

tegnapelőtt 21:22
 13/16 anonim ***** válasza:
57%
Lencse. Nem párásodik be, esőben, hóban, ködben nem lesz vizes, sportolni lehet benne, nyáron nem csúszkál az izzadtságtól, télen sál-sapka nem akad bele, kisbabám nem szedi le, nem kell tisztogatni és még sorolhatnám napestig. Én havi lencsét hordok, este 3 perc a tisztítási rutin, a berakás-kivétel pedig csuklógyakorlat 25 év lencsehordás után... csukott szemmel sötétben is akár (hahaha). :D Van amúgy szemüvegem, jól is áll, heti 1-2 alkalommal hordtam, most hogy itthon vagyok a gyerekkel gyakrabban, és hamarosan csináltatok egy másikat is, de akkor is lencspárti vagyok.
tegnap 00:04
 14/16 anonim ***** válasza:
57%
12-es: normális esetben nem szabad kiszáradnia annyira, hogy ki kelljen venni. Műkönny sem segít? Egyébként pedig nálam mindig van egy tok tisztítófolyadékkal feltöltve, és így ha bármi extrém ok miatt ki kell vennem, akkor bele tudom tenni, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor volt ilyen 25 év alatt. 13-as vagyok.
tegnap 00:07
 15/16 anonim ***** válasza:
74%

Szemüveg.

A kontaklencse másfél évtizednyi hordás után is okozhat súlyos károsodást, ami műtéttel és hosszú gyógyulási idővel jár.

” a klinikán (…) a szemész orvosok nagyon haragszanak a kontaktlencsére. Az orvosok, nővérek 90%-a szemüveget hord, 10%-uknak pedig valószínűleg nincs baj a szemével”.

idézet ebből a tanulságos írásból:

[link]

tegnap 21:34
 16/16 anonim ***** válasza:

14-es:

Itt inkább ilyen 10-12 óra plusz hordása után értettem, mert akkor érzem, hogy már kényelmetlen a viselése. Egyéb okok miatt nem vagyok műkönny párti sajnos, és nem is tervezek használni. A legelső lencsémnél nekem is volt nálam mindig tisztó folyadék, de azt leváltottam, mert nem volt komfortos a viselete (teljesen azt éreztem, hogy amint behelyeztem, hogy száraz a szemem), de váltottam egy másik típusra, aminek az a lényege, hogy a lencse szélei összegyüjtik a szemnedvességet/könnyt, és a lencse alá vezeti, és így kevésbé tud kiszáradni.

ma 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!