Szemüveg, torzítás?
Sziasztok!
-5-ös dioptriás mindkét szemem, csináltattam szemüveget, de torzít.
Olyan, mintha egy távcsövön keresztül néznék, a mélységgel vannak problémáim, valahogy nem tudom vele jól felmérni a távolságokat, torzít, kicsit nyújtott képet ad, szédülök tőle, illetve megfájdul a fejem. Azt mondta a szemész, hogy ez természetes ekkora dioptriánál, viseljem, majd megszokom, de ha nem lesz jobb, akkor a dioptria csökkentésével tudnak a torzításon csökkenteni. Van közöttetek olyan, akinek ennyire rossz a szeme? Nektek is torzít? Ez normális? Akinek ilyen rossz a szeme, az szemüvegben sem lát jól? Ennyi pénzért, nem ezt várná az ember. Mert most homályosan fogok látni, de kevésbé torzan? Ez normális?
30 éve hordok szemüveget, -5 dioptriával kezdtem, mostanra -8-as kell. Időközben a cilinder is változott, sokszor mondta az optikus hogy a dioptria és cilinder változásai miatt esetleg szokatlan lesz majd eleinte az újabb szemüveg, de ez nem törvényszerű.
Nekem sose okozott gondot a dioptria/cilinder váltás, egyszerűen csak azt tapasztaltam, hogy az új szemüveg előtt homályosan láttam, utána meg kristálytisztán mindent.
2-szer volt problémám a 30 év alatt, egyszer amikor rosszul lett csiszolva a lencse és olyan tüneteim voltak, mint neked. Elkészítették újra a szemüveget és utána jó lett.
Másodszor pedig túl nagy keretet választottam és nem szóltak az optikában, hogy erősebb dioptriákhoz nagyon nem ajánlott a nagy keret, mert rettenetesen fog torzítani. Nagyon rosszul voltam tőle, szédültem, hányingerem volt, ha néztem előre, nem sík terepet láttam, hanem domborulatokat, mintha buckák lettek volnna mindenütt. Szörnyű volt. Visszavittem a nagy keretet, szerencsére garanciális volt, így választhattam egy vékony keretet és elkészítették újra. Azóta nincs semmi gondom, tökéletesen látok az új keret+lencsével. A dipotriát nem vihetik lejjebb, hiszen akkor nem fogsz élesen látni!
Menj vissza, ahol csinálták, vizsgálják meg újra a szemedet és a szemüveget is, mert valami gond van vele. Mondhatod azt is akár, hogy megkérdeztél egy optikust és ezt mondta.
Ha túl nagy a keret, válassz egy vékonyabbat, ami nem ér feljebb a szemöldöknél és nem ér lejjebb az orrközépnél.
Mert ennél nagyobb keretek ilyen erős dioptriáknál mind torzítani fognak, hiába csinálnak újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!