Szemüveglencse, szemüvegkeret-hol lehet a gond?
Több alkalommal megnézték, mindig minden stimmelt (idén januárban is nézték). Gépi és hagyományos is volt.
Lehet nem mindenféle keret jó mindenkinek, csak erre tudok tippelni (hiába tűnik elsőre jónak)
A szemüveget vizsgáltasd be valaki mással, ne azzal, aki készítette. Pl. a szemészeten is be tudják mérni, és ők mondják meg, hogy pontos-e.
Előtte hordtál már szemüveget, vagy ez az első?
Már rengeteg optikához bementem, ebből 2 volt az, aki látta hol lehet a hiba. Nem, nem az első szemüvegem, már több mint 20 éve viselek szemüveget, ezért érzem ,ha gáz van és megszokhatatlan.Jelenleg hordok egy negyed-negyed dioptriával kevesebb szemüveget, ami most már biztosan csak a véletlennek köszönhetően sikerült vmennyire, pedig átcsiszolt.
Több problémába is ütköztem az optika látogatásaim során:
-nem vették észre az elcsiszolásokat.
-nem tudják megkülönböztetni a szférikus és aszférikus lencsét és a jelentését sem
-szemüvegválasztásnál nem tudnak sokszor tanácsot adni, holott ez is problémát okoz nálam a látótér miatt (torzító hatás).
-vki nem jelöli fel a keret lencséjében a kinézési pontot, mert nem kell...
-és még rengeteg furcsasággal találkozom.
Háh, én látszerész mester vagyok, de nem dolgozom a szakmában. Még 2004-ben jelentkeztem a Vision Expressbe, hogy vegyenek fel, elküldtek, hogy túlképzett vagyok! :-D Jó, van egy bölcsész diplomám is, de azért bocsi. Ott utcáról vesznek fel embereket és betanítják őket a minimumra. Tehát ők pl. ennyire veszik komolyan a szakmát.
Egy furcsa hagyomány szerint, az én időmben legalább is nem jelöltük, hogy hol néz ki a szemüveg viselője. Ilyet csak a progresszív lencséknél szoktunk csinálni. De én is furcsállottam, teljesen igazad van, hogy ez béna. Elvben a keret úgy van tervezve, hogy mindenki ugyanazon a magasságon néz ki a kereten keresztül. De ez szerintem sem elég pontos így. Lehet, hogy sokkal lejjebb van a becsiszolt lencse optikai középpontja, mint ahol te kinézel és ez "húzza el" a szemed.
Az én időmben nem létezett 1,6 dioptriás lencse, sztem manapság sincs, talán csak elírtad és 1,5 D lesz az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!