Szemüveg megszokási problémák, furcsa erős halszem hatás és hasonló nehézségek.Mit lehet tenni?
Szerintetek mi lehet az oka annak, ha egy szemüveg megszokhatatlan a helyes PD és dioptriaérték mellett. Tehát a talajt és bármit ami lentebb és oldalt helyezkedik eltérő módon torzan látom.
Az optikus szerint ez normális és nem szoktam meg, sztem meg nem normális, mert egy egyfókuszú lencsénél érzem, ha jó.
Mit lehet tenni? Vagy szépen el kell fogadni és addig lencséket csináltatni több 10 ezer ft-kér míg jó nem lesz...?
Semmi baja a szememnek. Normális egyfókuszú lencsére van szükséges (mínuszos).Se cylinder semmi. Ezért kérdem, hátha van erre megoldás.
Az az érdekes, ha megemelem a szemüveget kb fél centit, akkor vmennyire elmúlik ez a torzítás.
Ez a szemüveg amiről írok, beljebb ül az arcomban, amit hordok magasabban fekszik és ott nem érzékelem ezt.
Az egyik helyen azt a választ kaptam, hogy ilyen nincs, de ezek szerint mégis van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!