Mennyire érné meg lézereztetni a szemem?
Sziasztok, előszöris bocsi a kérdésért de hátha volt hasonló műtéte valakinek ilyen szemmel :)
Az optikus azt mondta hogy kb szóba se fognak velem állni mert nincs szükségem rá (azét be kell vallanom hogy távolra nem látok élesen azaz kb 20 m ről eléggé megkell erőltetnem magam hogy egy rendszámot leolvassak.
Viszont szemüveget nem kell hordanom mert a mindennapokban nem keserít meg viszont vele élesebben látok.
Vizsgálat: [link]
Ezek a lézeres műtétek valóban tudnak éles látást csinálni?
Eredményem alapján javasolt? ( az optikus szerint ne menjek mert nem kell erre)
Igen, éles lesz a látás, viszont ennyire gyenge dioptriánál nem éri meg kockáztatni. Nekem nem sokkal rosszabb a szemem mint neked, de még én is el vagyok szemüveg nélkül.
Természetesen ha szeretnéd és van rá pénzed, akkor csináltasd meg, de úgy gondolom, hogy egyrészt az optikusnak is igaza volt.
megértettem kösznöm!
Amúgy ebben vanrizikó hogy rosszabb lesz? :O elvileg úgy vannak reklámozva hogy 5mp és kész annyira sima és kockázatmentes ezért is kb 500k-500k/szem persze ez már a drágább
5/ köszönöm akkor hagyom (igazából nem annyira zavar ha meg megyek meccsre akkor felveszem a szemüvegem)
ui: remélem nem fogok szülni ^^ bár manapság kitudja..
Amúgy bocsi a hülye kérdésére de mi az a cilinder?
a távoli nem éles látásom nem is a dioptria miatt van hanem a cilinder miatt?
Ez hogy keletkezik?
Egyszerűen megfogalmazva a cilinder az, hogy nem tökéletesen gömb alakú a szemgolyó, hanem lapított valamelyik irányba és ez adja a cilinderes korrekció irányát és dioptriáját. Szaknyelven ezt az állapotot asztigmiának nevezik. Lézerrel ugyanúgy lehet korrigálni.
((Van olyan is, hogy belső asztigmia és ezt korrigálni is nehezebb, de ez a ritkábbik eset. Ilyenkor a szem belsejében lévő szemlencse "deformált" és/vagy az ideghártya felszíne egyenetlen.))
Az asztigmiáról van egy szimulációs videó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!