Miért nem lézerezteti meg a szemét minden orvos vagy gazdag ember?
Elgondolkodtató a látásjavító lézeres kezelési, de egy barátom azzal jön, hogy a tesója megcsináltatta és nem is lett 100%-os, valamint hamarosan ismét romlani kezdett, mára újra szemüveget visel. Azt mondta a barátom, gondoljak bele, miért látunk akkor szemüveges szemorvost, vagy gazdagot, aki bármikor megengedettnél magának?!
Mit gondolsz erről?
"Miért nem lézerezteti meg a szemét minden orvos vagy gazdag ember?
Elgondolkodtató a látásjavító lézeres kezelési, de egy barátom azzal jön, hogy a tesója megcsináltatta és nem is lett 100%-os, valamint hamarosan ismét romlani kezdett, mára újra szemüveget visel."
Akkor meg is van a válasz. De még ha tuti, hogy mindenkinek 100%-os lenne, akkor se biztos, hogy mindenki vállalná a vele járó kellemetlenséget, fájdalmat, költséget, stb., talán mert a szemüveget már amúgy is megszokta, másra akarja költeni a pénzét, úgy gondolja, a szemüveg öltözteti, direkt jól áll neki, komolyítja, stb., akkor meg minek?
Hat ez személy függő. Te pont ilyet láttál az én környezetemben 4 ember is megcsináltatta. Ezek közül csak a párommal voltam bent konzultáción, neki 15 év garanciát adtak rá, ha romlana akkor újra megcsinálják amennyiben igényli.
A 4 személy közül eddig mindegyik elégedett az eredménnyel, van közte újonnan műtött szemű is és olyan is aki már évekkel ezelőtt megcsinaltatta.
Van ilyen, párom apukája is megműttette, néhány évig jó volt, aztán romlani kezdett. Mondjuk ő már nem fiatal, a korral alapból gyengülhet a látás.
Mint minden műtétnél, ennél sem tudják garantálni a teljes sikert. De az azért szerencsére ritka, hogy valakinek kifejezetten rontson az állapotán a lézerezés.
A barátod szövege meg nem érv. Miért lenne kötelező egy szemüveges embernek megműttetni magát? Nem mindenki (főleg egy orvos, aki elég értelmes) áll hozzá úgy, hogy jaj a szemüveg az ciki meg hordhatatlan. Egy sebész meg pl lehet, hogy azt a minimális kockázatot (ami ugye minden műtétnél van) sem fogja vállalni, mert ha romlik a látása, elvesztheti a munkáját.
A gazdag ember szintén nem biztos, hogy annyira nem bírja a szemüveget és félhet is a műtéttől. Pénz nem egyenlő tájékozottság.
Nekem tellene látásjavító műtétre, de minek?? Hetekig fájna a szemem, ha romlik megint kell szemüveg és jelenleg még nem állt be a szemem romlása, de mivel infós vagyok valószínű hogy nem is fog.
Szeműveggel ki vagyok békülve és a szemüveg öltöztet.
Mellesleg nem 1 orvost ismerek aki műttete a szemét és semmi bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!