Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért nem lézerezteti meg a...

Miért nem lézerezteti meg a szemét minden orvos vagy gazdag ember?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtató a látásjavító lézeres kezelési, de egy barátom azzal jön, hogy a tesója megcsináltatta és nem is lett 100%-os, valamint hamarosan ismét romlani kezdett, mára újra szemüveget visel. Azt mondta a barátom, gondoljak bele, miért látunk akkor szemüveges szemorvost, vagy gazdagot, aki bármikor megengedettnél magának?!

Mit gondolsz erről?

2020. aug. 27. 18:26
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Azt, hogy senki se állítja, egyetlen orvos és kórház, hogy a műtéttől garantáltan 100%os lesz a szemed és azt sem, hogy soha nem fog romlani. A barátod tesójának se mondták, csak ez hozzád úgy tűnik nem jutott el.
2020. aug. 27. 18:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy nem mindegy mennyire rossz a szeme annak aki lézeres látásjavítást szeretne. Ha valakinek nagyon-nagyon rossz a látása, annak a lézeres javítással se lesz 100%-os soha.
2020. aug. 27. 18:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Azt nem mondják, hogy ez tuti biztos 100% ( sőt, amúgy 120 - 150%-ot is szoktak említeni), de az alkalmassági igenis mondanak egy várható szintet. A későbbiekben szükség szemüveg pedig általában olvasó. De neki újra rövidlátás lett.
2020. aug. 27. 18:42
 4/10 anonim ***** válasza:

"Miért nem lézerezteti meg a szemét minden orvos vagy gazdag ember?

Elgondolkodtató a látásjavító lézeres kezelési, de egy barátom azzal jön, hogy a tesója megcsináltatta és nem is lett 100%-os, valamint hamarosan ismét romlani kezdett, mára újra szemüveget visel."

Akkor meg is van a válasz. De még ha tuti, hogy mindenkinek 100%-os lenne, akkor se biztos, hogy mindenki vállalná a vele járó kellemetlenséget, fájdalmat, költséget, stb., talán mert a szemüveget már amúgy is megszokta, másra akarja költeni a pénzét, úgy gondolja, a szemüveg öltözteti, direkt jól áll neki, komolyítja, stb., akkor meg minek?

2020. aug. 27. 18:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Hat ez személy függő. Te pont ilyet láttál az én környezetemben 4 ember is megcsináltatta. Ezek közül csak a párommal voltam bent konzultáción, neki 15 év garanciát adtak rá, ha romlana akkor újra megcsinálják amennyiben igényli.

A 4 személy közül eddig mindegyik elégedett az eredménnyel, van közte újonnan műtött szemű is és olyan is aki már évekkel ezelőtt megcsinaltatta.

2020. aug. 27. 18:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen, párom apukája is megműttette, néhány évig jó volt, aztán romlani kezdett. Mondjuk ő már nem fiatal, a korral alapból gyengülhet a látás.

Mint minden műtétnél, ennél sem tudják garantálni a teljes sikert. De az azért szerencsére ritka, hogy valakinek kifejezetten rontson az állapotán a lézerezés.

A barátod szövege meg nem érv. Miért lenne kötelező egy szemüveges embernek megműttetni magát? Nem mindenki (főleg egy orvos, aki elég értelmes) áll hozzá úgy, hogy jaj a szemüveg az ciki meg hordhatatlan. Egy sebész meg pl lehet, hogy azt a minimális kockázatot (ami ugye minden műtétnél van) sem fogja vállalni, mert ha romlik a látása, elvesztheti a munkáját.

A gazdag ember szintén nem biztos, hogy annyira nem bírja a szemüveget és félhet is a műtéttől. Pénz nem egyenlő tájékozottság.

2020. aug. 27. 18:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem tellene látásjavító műtétre, de minek?? Hetekig fájna a szemem, ha romlik megint kell szemüveg és jelenleg még nem állt be a szemem romlása, de mivel infós vagyok valószínű hogy nem is fog.

Szeműveggel ki vagyok békülve és a szemüveg öltöztet.

Mellesleg nem 1 orvost ismerek aki műttete a szemét és semmi bajuk.

2020. aug. 27. 18:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem minden szembetegség javítható lézerrel. Ha valakinek pl. más szemüveg kell közelre meg távolra, ott a lézer nem játszik, mert úgysem fog vele mindenhova jól látni. Van aki szeret szemüveget hordani, van, aki fél a műtéttől, stb.
2020. aug. 28. 00:05
 9/10 anonim ***** válasza:
5-öshöz a kérdésem, hogy hol adnak 15 év garanciát? Köszi!
2020. aug. 28. 10:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Valamennyire lehet visszaromlik később a szem, de ez mit számít? Ha -6 ról visszahozzák -1 re szerintem már azért is megéri.
2020. aug. 28. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!