Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek ha szükség volna távol látó szemüvegre de nem viseli a szemüveget valaki?

Figyelt kérdés

A barátnőm tavol látása elég gyenge, de nem akar szemüveget készíttetni hogyan tudnám meggyőzni hogy ezzel csak magának árt?

Milyen hosszú és rövidtávú hatások lehetnek?

2023. okt. 4. 08:55
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Még rosszabb lesz a szeme a sok erőltetéstől. Használjon kontaktlencsét ha szemüveget nem akar. Ha ezt sem akar akkor így járt, nem lehet ráerőltetni senkire azt amit nem akar .
2023. okt. 4. 09:19
 2/8 anonim ***** válasza:
19%

Nem tudom, mennyire gyenge, de mondjuk én konkrétan attól félnék, hogy valami baleset ér, nem látom, hogy befordul az autó a sarkon vagy valami :D

De ja, hordjon akkor lencsét, nekem is az volt régen, amíg nem találtam egy szemüveget, amit imádok, eleinte fura csak, de meg lehet szokni és egyáltalán nem érződik, csak néha, ha kiszárad a szeme, de lehet kapni erre is szemcseppet, ami direkt erre van, ha lencsét hord az ember.

2023. okt. 4. 09:41
 3/8 anonim ***** válasza:
39%
Nem lesz rosszabb a szeme az erőltetéstől, ez nem így működik (ha így működne akkor nem romlana tovább annak, aki hord szemüveget/lencsét). Attól függ mennyire rossz a szeme, egy 0,5-1 dioptriával valószínűleg jól el fog boldogulni a hétköznapokban, de ha rosszabb, akkor miért szívatja magát? Mozi, iskolában tábla, melyik busz érkezik stb. Fog magának csináltatni ha majd zavarja a mindennapi életvitelben, ne aggódj (hacsak nem mazochista). Ha meg jogsit akar, ahhoz nyilván elengedhetetlen. 2-es: ahhoz azért már majdnem vakság kell, hogy egy autót ne vegyél észre, nem így működik a távollátás (nekem 6-8-as a szemem, látom, hogy jön egy nagy piros autó az úttesten, csak mondjuk 10-ed akkora távolságból tudom megmondani a márkáját meg hogy ül-e valaki az anyósülésen).
2023. okt. 4. 13:29
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Így van, a szemüveg maga se nem ront, se nem javít.
2023. okt. 4. 19:39
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

Majd amikor zavarja, csináltat. Én sem csinálátattam majd' négyéven keresztül, mert nem éreztem szükségét.

Utána meg igen, mert már zavart, hogy a jobb szememre homályosan látok.

2023. okt. 6. 11:58
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

5.

Nem ez volt a kérdés, hanem, hogy milyen hatása lesz a szemére (vagy esetleg másra), ha nem csináltat és hord. Semmilyen.

2023. okt. 6. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

3# Lehet nekem alapból rosszabb a perifériás látásom akkor, nekem csak -3,25 & -3,50-es a szemem, de gyakran csak akkor veszek észre dolgokat, amikor már az arcomban vannak kb. (Nyilván nem autót, mondjuk egyszer elütött egy gyök kettővel tolató autó, de az igazából közös balfszság volt, én nem gondoltam volna, hogy 5-10 méterről rám tolat komolyan, ő meg szimplán nem figyelt.)

Lehet inkább a figyelemzavaromhoz lehet köze, de én nem érzem magamat biztonságban, ha nem látok élesen :)

2023. okt. 7. 00:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha nem hordasz szemüveget..

Figyelj az emberi test csodálatos

Az agy érzékeli hogy nem látsz. Tűzzel vassal elkezd azon erőlködni hogy ezt megváltoztassa. Az idegrendszered igyekszik megoldani neked mindent. Elkezdesz hunyorogni ha nem látsz, fáj a fejed,szédülhetsz, idegesebb lehetsz a megszokott természetednél mivel az idegrendszer a látásoddal van elfoglalva.

Ha csináltatsz szemüveget akkor ezt javítod ki.

Ha sánta vagy és nem jársz bottal azzal nem erősíted a lábad

Ez igaz a szemüvegre is

Ez egy mankó ami segít hogy biztonsággal átvészeld a hétköznapokat.

2023. okt. 29. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!