Minden szemüveg rosszul áll, baj ha csak szükség esetén hordom amíg kontaktlencsét kapok?
Rossz a szemem. -1,75 dioptriás. Tegnap vettünk először szemüveget a szüleimmel. Felprópáltam minden fazont: cicásabb, kerek, szűk négyzet, nagy négyzet, pilóta, vastag keretes, vékony keretes, végül olyan lett aminek az alján nincs keret. Hát... ez is borzasztó, de a többitől egy fokkal jobb. Azt mondta az optikus, hogy csak 1 hónap múlva lehet lencsém ha ezt megszoktam. :(
Nagyon gáz lenne ha csak itthon hordanám, illetve vezetéshez(most kezdem a jogsi gyakorlati részét). És csak 1 hónap múlva hordanám a lencsét rendszeresen? Amúgy sincs önbizalmam ez mégjobban tönkreteszi. Nem fogom hordani emberek közé.
Ha nem hordod, akkor megvan az esélye, hogy mire megkapnád a lencsét, addigra annyit romlik a szemed, hogy nem lesz jó.
Emellett ha csak neha hordod, a szemed nem tudja megszokni, ezért amikor rajtad van, akkor sem látsz rendesen.
A szemüveg meg nem rosszul áll, hanem egyszerüen szokatlan, pár hét rendszeres hordás után hozzászoknál, emellett a szemed sem romlana tovább.
Romlani biztos nem fog, mert 1 éve is vizsgáltak, ugyanilyen rossz volt a szemem. Akkor még nem vettünk.
És tényleg borzasztóan áll:/ sebaj, kibírom a lencséig még vakon.
Kár, hogy csak a külsőd érdekel, az egészséged nem. Akinek van egy kis esze, az nem fogja itt "simogatni a lelked", hogy "jól csinálod", mert nem. Ostobaságot csinálsz, de a te bajod.
Olyan nincs, hogy minden szemüveg rosszul áll, esélyt sem adtál a dolognak.
"Nem tudom mi a fontosabb, hogy 1 hónapot várjak, vagy az, hogy szörnyen érezzem magam? Na ugye."
ROsszul teszed fel a kérdést! Mi a fontosabb, hogy pár napig rosszul érezd magad, amíg megszokod a szemüveget, vagy hogy tönkremenjen a szemed! Ugyanis a lencsét sem lehet állandóan viselni, szemüveg nélkül meg egyre több baja lesz a szemednek! MEg vannak olyan emberek is, akik egyáltalán nem bírnak lencsét hordani!
Nekem maga a szemészorvos mondta, hogy csak akkor hordjam a szemüveget (-1 mindkét lencse), ha akarom, mert nem ezen fog múlni, hogy romlik-e. Már 40 évvel ezelőtt anyukámnak is ugyanezt mondta az orvos.
Szóval no para, ha nem látsz megfelelően, vedd elő, de amúgy mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!