Miért romlik a szem, ha rossz látási viszonyok mellett olvas valaki?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 28. 22:04
1/8 anonim válasza:
Mert az éleslátáshoz optimális törőközegen keresztül kell érkeznie a vizuális információnak, ezt a folyamatos korrigálást a szaruhártya és szemlencse görbületeinek változtatásaival tudja elérni a központi idegrendszer, ehhez viszont a szemmozgató izmokat kell —rossz látási viszonyok között—többet használni, és azok kifáradnak, a szemtengely nő, vagy csökken (a látás romlásának típusától függően).
3/8 A kérdező kommentje:
#1 Köszönöm szépen!
Amiatt is romolhat a szem, ha teljes sötétségben bámulom a monitort? Vagy ha a fényes monitor nézése után kimegyek a sötétben vécére?
Mi az a határ, ami alatt semmiképp ne olvassak, nézzek betűket?
2023. ápr. 28. 22:42
4/8 A kérdező kommentje:
Ha olyan távol van a monitor tőlem, hogyha kihúzva magam kinyújtva a karomat magam elé az ujjam hegyénél van, az káros a szemeimnek?
2023. ápr. 28. 22:43
5/8 anonim válasza:
1.
Milyen magabiztosan terjeszted a hülyeséget. Méghogy nő vagy csökken a szemtengely ettől...és amúgy hogyan dönti el, hogy melyiket csinálja inkább?
6/8 anonim válasza:
5: mielőtt lehülyézel valakit, végezd el az orvosi egyetemet, vagy csak nyisd ki az élettan tankönyvet. Ráadásul, abban az is benne van, hogy amint fogalmaztál, mikor melyiket csinálja…
7/8 anonim válasza:
5: ja, az idézés hez én inkább tudományos cikkeket veszek figyelembe, majd ha azokból idézel, elolvasom talán. Pl. American Academy of Ophtalmology, Journal of ophtalmology…és még sok más.
8/8 anonim válasza:
Ma olvastam elvileg nem romlik a szem ilyenkor, de nem tudom szemmel foglalkozó oldalon láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!