Átlagos jövedelemi viszonyok mellett érdemes elmenni egy Michelin-csillagos fine dining étterembe csak hogy kipróbálja az ember? Megéri azt a pénzt, amit elkérnek egy ilyen helyen vagy utólag nagyon megbánnám?
Hát, tudod ezt emebere válogatja. Más egy kisebb vagyont ad ki azért, hogy a világ másik végén, a Himalájában kockára tegye az életét rengetek kínlódás között megmászni egy hegyet. Megéri? Neki igen, másként nem tudja elképzelni az életét, nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy vállalja ugyanazt.
Nézd meg, hogy mennyibe kerülne kb és dönts, hogy neked megéri-e egy finom ételért és a környezetért stb annyit kiadni. Meg gondold végig, hogy az összeget mi másra költenéd és azok mennyire vonzóak.
Egy főre borral, szervízzel együtt is ki lehet jönni 50 alatt, annyit meg más egyalkalmas szórakozásra is elkölt az ember.
Ha nem vagy jártas a fine diningban, én a lazább hozzáállású helyeket preferálnám. Budapesten ez főleg a Borkonyha, de a SALT is.
De nem ég és föld a különbség a Michelin-csillag és a csillagtalan, de ugyanúgy fine dining helyek közt ám. Fele-harmadáron megtapasztalhatod a minőséget sok helyen az országban. December 31-vel zár be a magasan legjobb ár-érték arányú ilyen étterm, az Olimpia. Ott az ebédmenü 3 fogással papíron 4 ezer körüli, de a legtöbb fogás feláras + italok és szervíz, szóval 10 körül érdemes számolni. Az sem a világ és vacsorára is nagyon megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!