Mitől romlik jobban a szem?
Akkor romlik gyorsabban, ha mindig újabb szemüveget csináltatok, mert akkor "ellustul" a szem, vagy attól, ha már erősebb szemüveg kellene, de gyengébbet hordok? Vagy ez teljes egészében genetika, és így is, úgy is romlani fog, ha ezt örököltem?
28 éves vagyok, és 19 éves koromban lettem szemüveges, kb. -0,75-ös szemüveggel kezdtem, de kb. évente romlik, és úgy látom, mintha már egyre gyorsabban vagy egyre többet romlana. Biztos az sem túl jó, hogy napi 8 órát a monitort bámulom a munkám miatt.
Valaki ajánlotta a kontaktlencsét, hogy neki az állította meg a romlást, de egyszer próbálkoztam vele, és nem sikerült megtanulnom, hogyan kell betenni, az optikában pedig nem nagyon segítettek. Múlt héten mérettem be a szemem, most -3.75-ös mindkettő.
#6: köszi, most már próbálok jobban figyelni a diétára 🙂.
"De csak rövidlátóknál működik ez a szerencsés helyzet."
Ezt, hogy érted? Szerintem én ezzel a dioptriával már biztos rövidlátónak számítok, de nem így születtem, mert 19 évesen lett először szemüvegem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!