Mostanában egyre jobban romlik a szemem, megkérdeztem a szüleimet hogy miért lehetséges ez, mindennap szemtornázok, sárga répát is eszek?
Figyelt kérdés
Mondtàk a szüleim hogy azért is lehet mert most serdülök (augusztusba leszek 14) és ez nemtudom h mennyire igaz,tudtok valami gyógymódot? Szemüveget nem szeretnék2016. júl. 11. 20:38
2/7 anonim válasza:
Hát van egy rossz hírem, nagymamám szemtornáztatott és sárgarépával etetett, de most -10es a szemem :D A serdüléssel ez a növés miatt lehet összefüggésben - úgy rémlik legalábbis, nekem ilyesmit mondott anno a szemész. Tény,h meg is állt a romlás olyan 17-18 éves korom óta.
Én vidáman éldegélek kontaktlencsével, bizonyos dolgokkal jobban kell vigyázni, de semmi hátrányt vagy problémát nem okoz nekem. Igaz, én így nőttem fel, ez van.
3/7 A kérdező kommentje:
de viszont keresztapàm is csinàta(csinàlja) és 2 dioptriàt javult a szeme 1hónap alatt
2016. júl. 11. 21:02
4/7 A kérdező kommentje:
Csinàlta*
2016. júl. 11. 21:02
5/7 anonim válasza:
Miért nem akarsz szemüveget? Anno én sem akartam, de már felnőt nőként másképp gondolom. Jól áll, szeretem. Pedig nagyon hiú vagyok. Lehet sok telefonozás, laptop, olvasás. A szüleidnek jó a szeme? Meg is műttetheted. Apum megcsináltatta és sokkal jobb azóta.
6/7 anonim válasza:
Szemorvos..keresd fel azt majd találtok megoldást
7/7 anonim válasza:
Se a szemtorna, se a répa nem ér semmit.
A növő fejjel együtt nyúlik a szemgolyó, így akinek nem volt előtte enyhén pluszos (amit amúgy nem vesz észre, mert kompenzálja az agy), annak szépen átmegy rövidlátóba, és egészen kb 20 éves koráig romlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!