Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Most akkor szemüveggel vagy...

Most akkor szemüveggel vagy anélkül romlik jobban a szem?

Figyelt kérdés
Van aki azt mondja, hogy ha folyton hordom, akkor ellustul szemem és hozzáromlik, van aki meg azt hogy akkor romlik jobban ha nem hordom mert erőlködik a szem. Jó lenne már tudni pontoson, nem hiszem el hogy ezt még egy szemész orvosnak se sikerült megfejtenie.
2014. okt. 17. 19:38
 1/9 anonim ***** válasza:
akk romlik jobban ha nincs rajtad, és ezt onnan tudom mert 2 oszt.társammal is ez volt
2014. okt. 17. 19:40
 2/9 anonim ***** válasza:

Az én szemészem speciel azt mondta, hogy 16 éves koromig fog romlani. Úgy is lett. Azóta tizensok órák ülök gép előtt, különösen éjjel, de a szememet ez kicsit sem érdekli, inkább csigatempóban javul.

Szemüveget mindig viselek, -4 diotria fölött elég rossz lenne nélküle. Szemüveg nélkül -2-ig sikerült eljutni, elég hamar, mert elég kicsi voltam, amikor az első szemüvegemet kaptam.

2014. okt. 17. 19:48
 3/9 A kérdező kommentje:
nekem van kontaktlencsém is, igy inkább azt hordom, szemüveget utálom hordani, igy van hogy fel se veszem...
2014. okt. 17. 19:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha nem hordod, akkor erőlködnek a szemizmok és csak ront a helyzeten. Nekem azért romlott rohamosan, mióta hordom, alig romlik.
2014. okt. 17. 20:04
 5/9 anonim válasza:

Szia,

nagycsoportos koromtól 13 éves koromig hordtam szemöüveget, kb fél évente 0,5 dioptriát romlott. 13 évesen kontaklencsézni kezdtem, 3 évig nem romlott a szemem, de sjanos utána kidobta ( idegentest érzés, begyulladt a lencsétől) visszatértem a szemüvegre, picit újra elkezdett romlani. 22 évesen megműtetttem a .7, .9 dioptriás szememet és mostár 3 éve ne mromlott és tökéletesen látok:)

Én azt tanácsolom ,hogy a kontaklencsét hord amikor csak tudod!

2014. okt. 19. 13:14
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha valaki már fiatal korában is rövidlátó, ha megfeszül is (vagyis ha szemüveget hord is), akkor is romlani fog. (És persze akkor is, ha nem hordja, aztán akkor rá lehet fogni arra, de nem ezen múlott...)

-1,5...-2 dpt fölött nem kérdés, hogy muszáj hordani (ha az ember látni is akar valamit), így a kérdés ott értelmetlen. Ez alatt viszont, ha nem is romlik, nehezebb lesz az élet szemüveg nélkül, ha egyébként mindig hordja. Megszokja az agy, meg a szemizmok is, aztán nélküle a kép már homályosabb lesz. Lehet, hogy csak 10-20 percig, lehet hogy órákig.

2014. okt. 24. 16:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ja és a fiatalkori szemromlás szerencsére nem örökké tart, kb addig, amíg nő a fej is, vagyis kb a huszonX évekig, aztán megáll-
2014. okt. 24. 16:46
 8/9 anonim ***** válasza:
Szem problémától függ. Javaslom kérdezd meg az orvosod, hogy nálad melyik igaz.
2014. okt. 28. 00:45
 9/9 anonim ***** válasza:
A környezetemben mindegyikre van példa. Pl két unokatesómnak ha hordja, ha nem, akkor sem romlik. Unokahúgomnak meg szemüveg nélkül folyamatosan, pedig 15 éves. Anyukámnak 30 éves kora óta, és hordja, nekem meg még nem hordtam sem, és mióta hordom sem. Egy éves korom óta kell.De ez nagyban függ a szemproblémától is. Erre egybehangzó választ nem lehet adni.
2015. jan. 13. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!