Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nem merem felvenni a szemüvege...

Nem merem felvenni a szemüveget és nem látom a táblát!? :/

Figyelt kérdés
Nem tudom de nagyon félek és zavarodott vagyok ha szemüveg van rajtam társaságban ezért nem merem felvenni és nem látom a táblát igy szenvedek egész órán a kontaklencsét meg nem engedik meg.. .:(
2010. szept. 14. 18:09
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
én is 9.es vagyok hát de mondják hogy a lencse karcolhatja a szemet meg volt akinek teljesen tönkretette és inkább ne kockáztassak..pedig jó lenne a kontaklencse
2010. szept. 15. 17:08
 12/23 anonim válasza:
utolsó vagyok én ilyenröl még nem is hallottam:O és ezért nem engedik a szüleid?
2010. szept. 15. 17:14
 13/23 A kérdező kommentje:
Igen :/ Vagyis anyukám beleegyezett aoukám mondja ezt..
2010. szept. 15. 17:15
 14/23 anonim válasza:
akkor győzd meg apukádat hogy ez nagyon ritka eset és hogy jobban fogsz tanulni ha megkapod[:
2010. szept. 15. 17:21
 15/23 A kérdező kommentje:
megpróbálom... és neked mi a véleményeda kontaklencséről? jobb mint a szemüveg? és mennyi idő még beteszed? tesin nincs vele gond?:)
2010. szept. 15. 17:24
 16/23 anonim válasza:
még a strandon amikor ugrálunk sincs vele gond..:D betenni 1 perc alatt megvan kivenni meg még kevsebb idő csak hegyes műkörömmel is megkell tanulni mert most meg pont az van.Amugy én nagyon szeretem*-* nagyon jó vele látni mert nekem meg nagyon rossz szemem van és amikor berakták hihetletlen volt..:D remélem neked is megengedik majd:) és ha van kérdesed nyugodtan irj:D
2010. szept. 15. 17:28
 17/23 A kérdező kommentje:
áá de jó lenne *-*strandra nem is venném fel én csak suliba mert utálom ezt hogy nem látom de tényleg nem merem felvenni a szemüveget. :/ szóval megpróbálom megbeszélni apukámmal nagyon remélem hogy beleegyezik. és a szemészeten megmutatják hogy hogy kell be-kivenni?
2010. szept. 15. 17:31
 18/23 anonim válasza:
szemészeten felirják hogy milyen kell és elmész az optikushoz ad egy időpontot és ott mindent elmond berakja neked aztán 10-05 percet várni kell(nekem ellehetet menni) és vissza mész és megmutatja hogy hogy kell kiszedni és neked kell majd aztán meg hogy hogy kell berakni ez az egész amig megtanit elmondja stb kb 30-40perc
2010. szept. 15. 17:36
 19/23 A kérdező kommentje:
oké köszi mindent :)
2010. szept. 15. 17:42
 20/23 anonim ***** válasza:

1. ha szakszerűen alkalmazod és tisztítod (az ajánlott lötyit veszed, nem az olcsót), betartod a viselési időt (ha pl. napi 8 órát javasolnak, nem hordod 10-et, persze havonta egyszer belefér, de rendszeresen nem, ha 1 hónapos lencsét kapsz, nem hordod 6 hétig spórolásból), ha nem erölteted, mikor kicsit piros a szemed (gyulladást jelenthet), akkor nem okoz károsodást. Nem karcol, csak ha elszakadt, de ezt ellenőrizni kell, mielőtt berakod, és nem szabad használni olyankor.

Úszni nem lehet egy közönséges lencsével, amivel lehet, az iszonyú drága, úgyhogy a strandot felejtsd el, mert a fertőzések forrása, és a gyulladás viszont gyepálja a szemet rendesen. Ha pl. árpát sikerül összeszedned, annak műtét is lehet a vége.

Egyébként jól használható, de nekem nem vált be, mert ha nézem a monitort (egész nap dolgozom), kiszárad és fáj. Engem a nedvesítő sem nyugtat meg, ha nem muszáj, nem cseppentek vegyszert (=gyógyszert) a szemembe, ki tudja, miből van és hosszú távon mit okoz.

Amúgy nem csodálkozom, hogy egy fent említett lány megunta a lencsét, nagyon macerás, ráadásul ma már sokkal szebb, divatosabb keretek kaphatók, mint régen, az ember ezeket szívesen hordja, mert öltöztetnek.

2010. szept. 18. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!