Szemész felírt szemüveget de nem csináltatam meg pedig rosszul látok messzire szemüvegben sokkal tisztában látom a világot lehet valami rossz háttere hogy nem hordok szemüveget későbbiekben?
A szégyen az, ahogy gondolkodsz, meg ahogy írsz.
Ha nem hordasz szemüveget, pár éven belül olyannyira elromlik a szemed, hogy a saját lábadban is elesel majd az utcán. És akkor már olyan vastag lencse kell majd a szemüvegedbe, hogy az már tényleg gáz lesz.
Azt mondják -0,5 a hatar, ahol meg esetleg nem rontod tovabb a szemed, ha nem hordod.
Én is kb ezzel kezdtem, utaltam 20 evesen a guggert, lencsére meg nem futotta, de a full HD élményért megéri. Max este a sörözeshez nem viszed.
Most mar sokkal nagyobb valasztekban tök jo lencsek vannak, nem is horror ha mondjuk havit veszel legyen nálad szemcsepp és meg is vagy.
Na végül mi lett?
Egyébként én ismertem egy veled egyidős srácot (mármint azóta idősebb lett) és ő is szégyellte a szemüveget. Először ezért kontaktlencsét vett (nem olyan drága az, ha esetleg másról le tudsz mondani, pl. nem iszol energiaitalt minden nap vagy máshol próbálsz spórolni, am. persze nem akarok a pénztárcádban turkálni, lehet, hogy tényleg nincs rá pénzed). És ő azt is mondta, hogy majd megműtteti. (Végül nem tudom, hogy megműttette-e.)
Az optikus azt mondta nekem, hogy van ez a tipikus távollátási probléma (bocsi, nem tudom a szakmai zsargon, tudom, utánanézhetnék), ami fiatal férfiakat érint főleg és ha nekik megműtik, utána teljesen jó lesz a szemük sokáig. Csak ugye a műtét... jaj. Egyrészt drága, másrészt azért el lehet rontani.
Én egyébként nem igazán szívtam meg, hogy nem hordtam sem szemüveget, sem kontaklencsét (én nő vagyok). A kontaktlencse az első szülésem után kiesett, nem tudtam hordani, mert a nőknek állítólag a szülés alatt sérül(het)nek a szemfenék erei és ezért nagyon gyakran nem tudnak már lencsét hordani. Szemüveget meg én is szégyelltem.
Eltelt így nagyon sok év (persze autót csak szemüvegben vezettem), azóta már csökkent a távollátásom, most már egyszerre nem látok messzire és közelre sem. :)
De nem is ez a lényeg, hanem évtizedek után végreeee megértettem, hogy van egy ún. vezérszem, ami nem azt jelenti, hogy az a szemed a vezérszem, amelyiknek nagyobb a dioptriája, hanem az, amelyikkel jobban látsz. Nekem pont a gyengébb szemem a vezérszem, az 100 százalékos, a másik meg 70. És ezt kell kiküszöbölni szemüveggel, mert emiatt a különbség miatt az agyad állandóan stresszben van, fejfájásod lehet.
Meg ahogy a többiek írták, igazából kockáztatod, hogy romlik a szemed (az enyém soha nem romlott) és summa summarum, jobb ha hordasz vagy szemüveget vagy kontaktlencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!