Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszèsnèl rossz...

Georgina201995 kérdése:

Császármetszèsnèl rossz helyre szúrták az injekciót a gerincbe. Lesz valami baja a későbbiekben?

Figyelt kérdés
Barátnőmet öt napja császározták 25 éves . 2 héttel később jöttek neki a fájások, mint a ki írt időpont. Szombaton be ment a kórházba, de nem akart tágulni hosszú órákon át. Majd 16 órás vajúdás után császározták meg. 20cm vágás van a hasán, és az altató orvos rossz helyre szúrta be az injekciót a gerincbe, így nem tud menni, lábra állni is nagyon nehezen, 30 perc mire sikerül neki fel ülni az ágyba. Az anyukája is bent fekszik vele azóta mert nem tud semmit csinálni. Zsibbad a lába, azt sem érzi, hogy mikor kell neki menni wcre. A kisbaba el kapott valami gyulladást. A fejébe be van vezetve a branü és ott kapja az antibiotikumot. Volt már valaki így, hogy rosszul adták be az injekciót? Mennyi idő mire teljesen fel épül? Az orvosok azt mondják, hogy majd jobb lesz.
2019. márc. 14. 07:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
31%
Elég sok kamu van a történetedben.
2019. márc. 14. 08:14
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom mire gondolsz!? Ez történt vele valójában. Mert lenne kamu? Csak tudom, hogy mi történt vele mikor az anyukájával találkoztam tegnap is és sírva mondta, hogy nincsenek jól. Sem a baba sem az anyuka. Külön fizetnek a szobáè, hogy tudjon róla az anyukája gondoskodni. Nem hinném, hogy ilyen kényes témában bárki is hazudna... Szóval nem értem mért gondolod, hogy nem az igazat írtam. Akkor nem írtam volna ki a kérdést. Segítséget kértem, aki volt már ilyen helyzetbe.
2019. márc. 14. 08:19
 3/19 anonim ***** válasza:
66%

Nekem is nagyon sántít valami ebben a történetben... Vagy felnagyítotok valamit, vagy a 25 éves kisasszony játszik rá jobban a dolgokra, mint amilyenek valójában.

Én is császáros voltam. Olyan értelemben nekem is rossz helyre ment az érzéstelenítés, hogy nem csinált a műtét alatt sem fájdalmatlanságot az egyik oldalamon, a másikba meg egy jó fél nap kellett, mire visszatért; de:

- mivel a lábaimat érintette ez, attól még fel tudtam ülni, ugyanis a kezeimmel, a törzsemmel semmi gond nem volt, ami ezt megakadályozhatta volna. Persze a császár miatt ez még sokáig fájdalmas volt, de nem hagytam el magam úgy, mint a szóbanforgó hölgyemény, és a saját érdekemben (na meg a babám ellátása miatt) igyekeztem fokozatosan egyre többet mozogni. A gyógyulást is ez viszi előre.

- A lábzsibbadás is egy elég szubjektív panasz... Nyilván kétségbe nem lehet vonni, amit mond, de van egy erős tippem arra a fentiek alapján, hogy ha van is valami, arra is jobban rájátszik a kelleténél. De: ha viszont megy az állás -akármilyen nehezen is-; én egész biztosan azt gyakorolnám egész nap, hogy a helyzetem minél előbb jobbra fordulhasson, és menjenek majd a lépések is...

- 20 cm-es vágás van a hasán... Nézd: eszembe nem jutott a kórházban a vágásom hosszát méregetni, mert a babám sokkal fontosabb volt. Másrészt ebben azért igen erősen kételkedem a mai műtéti technika mellett. Nekem is az átlag 10-12 cmhez képest egy kicsit nagyobbra sikerült, de ez nem különösebben érintett semmit a gyógyulás szempontjából; biztos vagyok benne, hogy akinek kisebbre sikerült, annak sem fájt utána kevésbe, mint nekem; lévén ez nem a centiken dől el: a vágás mélysége, a méh felnyitása mindenkinél megtörténik, akármekkorát is vágnak.

- Az orvosok valószínűleg azért kezelik ilyen 'lazán' ezt a dolgot, mert tudják, hogy mi ebből a reális, és mennyi a rájátszás...

2019. márc. 14. 08:43
 4/19 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem is el van túlozva. Ha akkora gond lenne, hogy még az ingert sem érzi, ha wcznie kell, biztosan kivizsgálják és áthelyezik egy másik osztályra. És semmiképpen sem az anyuka felügyeletére bízzák.

Mivel császár után az első nagy wc-zés sarkalatos pont, így ezért is hihetetlen számomra.

Eleve, ahol a baba nem lehet az anyukával ott a nőt nem a szülészeten, hanem a nőgyógyászaton helyezik el.

Ha már 1x fel tudott állni, akkor elvileg működik. Szóval ezért is furcsa.

2019. márc. 14. 08:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Nekem ezeket az infókat mondták szóról szóra. Hogy mi az igazság pontosan nem tudom. Annyit mondtak, hogy kérdezzek utána meg keresgéljek a neten. Lehet van rá játszás, nem tudom. Viszont én azt írtam le, amit mondtak. Nekem nincs gyerekem szóval nem tudok neki ebben a helyzetben segíteni. Azért is gondoltam, hogy ide ki írom.
2019. márc. 14. 09:06
 6/19 anonim ***** válasza:
37%
Biztos vagyok benne, hogy oszthatod néhánnyal a hallottakat...
2019. márc. 14. 09:21
 7/19 anonim ***** válasza:
24%

Csak annak nem hihető, aki nem élt át hasonlót.

Én az első szülésnél jártam meg nagyon, ami ugyan "természetes" volt, de horrorisztikusra sikeredett.

"Eleve, ahol a baba nem lehet az anyukával ott a nőt nem a szülészeten, hanem a nőgyógyászaton helyezik el."

Baromság. Engem se tettek máshova, egyébként is "átjárás" van az osztályok között. Ha nincs hely, akkor simán raknak pl: gyerekágyast a terhespatológiára. Fordítva pedig csak azért nem raknak át a gyerekágyasról, mert nem lehetsz a gyerekeddel. A vip szobák meg eleve máshogy működnek.

"eszembe nem jutott a kórházban a vágásom hosszát méregetni,"

Miért kéne méregetni ahhoz hogy tudja? Nekem az orvos közölte kérés nélkül.

+Láttam már nagyobb vágást is.

Olyanokba köttök bele...

2019. márc. 14. 09:26
 8/19 anonim ***** válasza:
40%

Nálam már ott sántít a dolog, hogy "rossz helyre adták az injekciót a gerincbe". Ilyet maximum laikus ír, mivel protokoll írja elő, hogy hova kell szúrni és nem véletlenül. Máshol be sem megy a tű a gerincbe, csak jó helyen. De ez már anatómia, nem kell hozzá érteni, csak butaságokat sem kell beszélni.

Itt maximum az lehet a gond, hogy a barátnőd az átlagnál rosszabbul viseli a császárral járó mellékhatásokat, vagy éppen fekszik egész nap, így kb semmit nem tud regenerálódni. A császár fáj, ezt senki nem kérdőjelezi meg, de minél inkább elhagyja magát az ember, annál jobban kitolódik a gyógyulási szakasz.

2019. márc. 14. 09:42
 9/19 anonim ***** válasza:

"Baromság. Engem se tettek máshova, egyébként is "átjárás" van az osztályok között. "

Ahol a többi anyukánál ott van a baba, oda nem tesznek olyat, akinél nem. Max. helyhiány miatt.

Mint ahogy olyan anyukát sem tesznek a nőgyógyászatra, akinél ott a baba. Ez fix.

3 pic-es anyuka ismerősöm a nőgyógyászaton volt, amíg a babák a pic-en. Megadott időpontban mentek fel látogatni. Amikor az anyuka hazamehet (72 óra), de a baba még nem, akkor mehet fel a babához (ha van hely). De akkor ő már nem betegként.

2019. márc. 14. 09:42
 10/19 A kérdező kommentje:
Ő a nőgyógyászti részén fekszik. Olyan szobába amiért minden nap fizetnek! Én pl 2 hete feküdtem bent mert altatásba vették le a spirált. Egy napos sebészet volt és én meg például a szülészeti osztályon feküdtem, mellettem aburtuszos és gyógy kaparásos csajjal. És mind a babás oldalon. Szóval ez tényleg hülyeség. Lehet ahol ti laktok más a szokás.
2019. márc. 14. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!