Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Porckopás (térd) esetén...

Porckopás (térd) esetén milyen gyógytornát ajánlott végezni?

Figyelt kérdés
2017. dec. 25. 17:32
 1/9 anonim ***** válasza:

A kerdesedre en nem tudok valaszolni, viszont leirom a tapasztalataim, mert nekem hatalmasat lenditett az eletminosegemen a dolog.

En par eve mar aludni sem tudtam sokszor, annyira fajt a terdem, es barmilyen gyogyszert szedtem (porcepitot meg fajdalomcsillapitot), egyszeruen mar semmi nem hasznalt. Aztan valaki ajanlotta, hogy etkezesi zselatint fozzek meg, kenjem be vele a terdem, faslizzam be, es hagyjam ugy kb. egy ejszakat.

Nem viccelek, szinte teljesen elmultak a fajdalmaim, mar a lepcsozes sem egymero fajdalom....

2017. dec. 25. 18:38
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezt alkalmazom és eszem is a zselatint, sőt porcépítőt is szedek. 1 hónap után elég kevés eredménnyel.
2017. dec. 25. 19:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem csoda, mert porcot semmivel nem lehet visszaépíteni, kidobott pénz.
2017. dec. 25. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez a zselatinozás ugyanakkora kamu, és ugyanazon az elven működne, ha működne, mint amikor a férfiak oroszlán here kenegetéssel javítják a potenciájukat.
2017. dec. 26. 09:33
 5/9 Saw Gerrera válasza:

Mivel nem vagyok orvos, se gyógytornász, ezért válaszolni a kérdésedre nem igazán tudnék.

Azonban mindkét térdemen jelentkező artrózisos tünetek keserítették meg az életem úgy hat éve, és nagyjából leküzdöttem a problémát. Hátha tudsz vele kezdeni valamit.

Mint írtam már, úgy hat éve jelentkeztek a tünetek, guggolni nem, csak térdelni voltam képes, felállni ebből a pózból igencsak keserves volt. 48 éves voltam. Kicsit korai még nyomoréknak lenni.

Elmentem orvoshoz. A térdsebész kerek-perec kijelentette, ez artrózis, magyarul porckopás. A fájdalom az egymáshoz dörzsölődő ízületek miatti gyulladás okán tapasztalható. A doki megkérdezte, mit csinálok. Mondtam forgácsolok. Erre azt mondta, hogy úgy képzeljem el a problémát, mint amikor egy sokat használt csapágyból kifelejtik a zsírt. Először csak nyikorog, majd összerág. Azt mondta, én még a nyikorog fázisban vagyok. Közölte, hogy erre a problémára van egzakt gyógymód, csak a TB ezt nem támogatja. Három kollagéninjekció a térdízületbe néhány hét alatt, és két évig a probléma garantáltan elfelejthető. Azt mondta, hogy ez a gyógymód a sportlovak területéről jött át az emberi gyógyászatba. A kezelések egyenként tizenhatezerbe fájtak volna, jatt nélkül. Feléje se néztem. Ha már volt szíves elárulni a hiányzó anyagot, iletve a fájdalom okát (gyulladás), akkor én pedig voltam szíves utánanézni a lehetséges ingyen gyógymódnak.

A gyulladást én kurkuma-kapszulával csökkentettem, a kollagén hiányát pedig azzal orvosoltam, hogy onnantól kezdve lényegesen több csülköt, körmöt és más inakat-bőrt tartalmazó ételeket főztem (babgulyás csülökből, csülökpörkölt, kocsonya, stb.) A gyógyulás eltartott vagy hat hónapig, és utána is vissza-vissza tért még, de kb. három éve erre nem kell szednem semmit, de a bőrös ételeket továbbra is főzöm.

Én nem tartom teljesen hülyeségnek a zselatin bőrön keresztüli felszívódását, de szerintem a zselatint meg kell enni, aztán a testünk már tudja, mi a dolga.

A kérdésedhez annyit azonban mégis hozzáfűznék, hogy a torna bármilyen válfaja mozgás, ezért az összekopott- összerágott felületeknek aligha használ az erőltetés. Hiszen a nyikorgó zsanért sem javítja meg a folytonos nyitogatás, viszont egy csepp olaj csodákat tesz.

2017. dec. 26. 21:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítő szándékú hozzászólást.
2017. dec. 27. 10:27
 7/9 anonim ***** válasza:

5-ös

Rossz hírem van. Nekem is volt ilyen fázisban és mindenfajta speciális kezelés nélkül is elmúlik kb fél év alatt - magától.

Szóval nehogy azt hidd, hogy azért, mert a kocsonya úgy néz ki ahogy, az majd szépen átvándorol a gyomorból a térdekbe.

2017. dec. 27. 11:11
 8/9 Saw Gerrera válasza:
Rossz hírem van. Amit írtál, nyugodtan felejtsd el. Egyrészt én sem tapasztaltam ilyen csodás öngyógyulást,mert a napi használattal csak mindig rosszabb lett, illetve apám, aki nehéz fizikai munkát végzett vagy 45 éven keresztül, két protézissel a térdében halt meg, miután megtapasztalta a járókeretes merev lábbal történő araszolás minden gyönyörűségét.
2017. dec. 28. 06:11
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

Akinek az apja járókeretes, az ne osztogasson már tanácsokat ami bevállt neki!!!!!!

Ha rosszul terheled, tönkre megy, ha jól megjavul.

Ezután jön a szöveg, hogy még börtönbe is küldték volna, ha egyenes háttal emelt volna, ne adj isten nem lett volna túl súlyos.

Az edzést már nem említve.

2017. dec. 28. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!