Most akkor mi lett a lábammal? Ficam? Rándulás?
Ficamnál az elcsúszott csontvégek rögzülnek,helyre is kell őket rakni.
Rándulás lehet,ott a térdízületnél elég sok izmot rögzítő szalag van. Ha ezek sérülnek,nagy fájdalommal jár.
Ezen kívül lehet porcleválás is az ízületen belül,ami akadályozhatja annak rendes mozgását.
Nekem úgy tűnik a leírásodból, hogy a térded megrándult. Ha pár nap alatt nem megy le a duzzanat, akkor esélyes, hogy porcleválás is történt, és akkor műteni fognak. Addig is kíméld, fáslizd, a duzzanatot jegeld.
Nekem hasonló problémám volt, a sürgősségiről hazaküldtek és két nap múlva mentem a baleseti sebészetre kb. sárgadinnye nagyságú térddel, ott már a vizsgálat után mondták, hogy porcleválás és megnyúlt a szalag. Kaptam pár napra fekvőgipszet, hogy nyugalomban legyen a térdem, de a duzzanat nem húzódott le, úgyhogy utána műtét + rehabilitáció lett a vége.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!