Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Lehetséges, hogy nincs a...

Lehetséges, hogy nincs a helyén a vállam?

Figyelt kérdés

1 hete egy focimeccsen rosszul érkeztem a földre, és azóta nagyon fáj a vállam. Elmentem sürgősségire, azt mondták, hogy csak a szalagok húzódtak meg, és hogy maximum 3 hétig jegeljem, kenegessem és jó lesz, plusz amikor csak lehet, hordjam az általuk adott háromszögletű kendőt.

Először is, ha hordom, akkor majdhogynem jobban fáj a vállam mint alapesetben, olyan, mintha egy kő húzná lefelé a vállamat.

Másrészt pedig a vállamnál van egy kiálló csont (ami az egészséges vállamnál is van), de a sérült vállamnál lényegesen jobban kiáll. Először azt hittem, hogy csak be van dagadva, de most az előbb jobban megnéztem, és olyan, mintha az egész jobb vállam el lenne deformálódva. Lehetséges, hogy nincs a helyén? És nem vették észre az orvosok?

2015. szept. 25. 20:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Amikor nekem ott kiállt a csont akkor vállficamom volt. Röntgen nem volt? Ha megnyomkodod azt a kiálló csontot hasonló érzésed van mintha egy zongorabillentyűt nyomkodnál? (zongorabillentyű-tünet, lenyomod és visszaemelkedik)
2015. szept. 25. 20:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Volt röntgen, és nekem is elvileg vállficamot diagnosztizáltak, legalábbis a papíron az van. De ez a zongorabillentyűs dolog nálam nem áll fenn. Ha megnyomom akkor fáj, és szilárdan ottmarad a "helyén".
2015. szept. 25. 20:41
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Akkor neked csak egy enyhe vállficamod van. Ezeknek is vannak fokozatai, nekem a legsúlyosabb volt, teljes szalagszakadással, műtöttek is vele. Az enyhéket nem szokták műteni, ott elég a kendő is amíg a szalagok helyreállnak. De hogy miért látod deformáltnak azt nem tudom, talán a stressz miatt, akkor én is beképzeltem mindent amikor gyógyulás alatt voltam. Vagy a nyúlott szalagok ezt a képet adják. Szerintem helyreáll, de ha biztosra akarsz menni és megnyugodni akkor hétfőn mutasd meg újra, és mondd el a panaszaidat.
2015. szept. 25. 20:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget!! :)

Hajlamos vagyok egyébként túlreagálni a dolgokat, de a családomnak is mutattam, és ők is kicsit megijedtek a vállam láttán. Lehet, hogy tényleg csak a szalagok gyulladtak és azért látszik ilyen furcsának. Mindenesetre tényleg nagyon köszönöm a segítséget!

2015. szept. 25. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit, jobbulást. :)
2015. szept. 25. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!