Mi a teendő, hogyha olyan helyen van a seb, ahol rendszeres irritációnak van kitéve?
Belerúgtam a szekrényben és a kisujjamon a köröm mellett felhasadt a bőr...
Azonban ez a seb olyan szerencsétlen helyen van, hogy a minden napi mozgás során a zokni és a cipő állandóan leszedi a varat, és nem tud normálisan gyógyulni.
Próbáltam ragtapaszt, jó vastagon körbetekerni, hogy ne irritálódjon, stb. de mindhiába. Mechanikai behatások ellen egyik sem véd, sőt szerintem még rosszabb lett...
Nyilván az ideális megoldás az lenne, hogy kiveszek 2 hét táppénzt és még a boltba se mozdulok ki addig, ameddig teljesen be nem gyógyul. de minimum boltba akkor is el kell mennem valahogy.
Van-e valakinek valamilyen ötlete, hogy mivel lehetne megoldani, hogy a zokni és a cipő de dörzsölje le a vart?
Ha ez egy normál seb, akkor 2 nap levegön száradásnak elég kell lennie. vagy is vedd ki a hétvégét ne csinálj semmit. A lényeg, hogy cipöt ne vegyél és zoknit. ne kösd be, hogy száradjon.
ha a 2 nap alatt nem száradt be akkor menj el orvoshoz mert az nem normális.
4-5 napig jó volt, most aztán leesett a var, és újra vérzik és kezdődik az egész elölről...
Igazából az van, hogy a var rajta lassan növekszik, gondolom folyamatosan alávérzik, mert már az is irritálja, hogyha ráállok a lábamra, mert már az is eléggé megmozgatja a bőrt arrafelé.
Aztán hogyha elég nagyra nő, elég egy rossz mozdulat, és lejön és vérzik újra.
Próbáltam szárazon tartani.
Most pedig az olvastam, hogy lehet, hogy pont ez volt a baj:
Akkor most jön majd a non-stop ragtapaszos, szomszédba is BKV-zós módi.
Ha ez sem segít, akkor tényleg az orvos lesz a következő. Ez egyébként egy pici 2×1 mm-es seb. Fájni nem szokott, csak ha újra sérül, és nem gyulladt. Csak idegesít, hogy nem akar gyógyulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!