Kiugorhatott a vállam?
A mai nap történt, hogy tekertem a barátommal az erdőbe, és rámentünk egy "ugratóra". Ő visszahozta én nem. Kb 25-tel mentem rá, amikor kb 4 m magasra repült a bicikli velem együtt, majd dugóhúzóba kezdett. A bicikli a föld felé nézett, én pedig az ülés végén egyensúlyoztam valahogy, majd földet éréskor, én félig a bal oldalamra fordulva csúsztam 5 métert, a biciklitől elvágódtam. A barátom rögtön jött, felsegített, hogy mi történt minden oké. Miután vettem a lapot, hogy nagyot estem, rájöttem, hogy nem bírom mozdítani a jobb karomat. Feszült az izmom, de nem mozdult meg. Felsegített, majd iszonyatosan fájt-zsibbadt a jobb vállam. Mondom neki ez kiment, mert fáj, de még egy kicsit tudom mozgatni. Aztán valahogy sikerült, visszaraknom. Olyan érzés volt, mintha visszacsusszant volna a helyére és rögtön jobb lett.
A többiek azt mondják, hogyha kiugrik a vállad akkor ordítasz, de én csak egy szimpla k**va any**dal nyugtáztam a dolgot. Kiugorhatott? Mert emelni nem nagyon bírom, még így, hogy a helyén van, csak hajlítani tudom a karomat.
A vállam folyamatosan sajog, és lüktet.
Kiment a vállam, de visszaraktam? Mivel kezeljem? Kezelés jó rá? Mennyi idő míg rendbe jön?
El kellene menned sebészetre, röntgenre / ultrahangra.
Budapesten a Bethesda, a Heim Pál és a János kórház ad gyermek traumatológiai ügyeletet. Ha még 18 alatti vagy, akkor mehetsz oda. Inkább tölts el ezzel pár órát, mint hogy egész életedben problémáid legyenek ezzel.
Ahogy leírtad, szerintem nem kiugrott, mert akkor nem látnál a fájdalomtól, de valamilyen trauma érte a karodat, válladat, és valószínűleg rögzíteni fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!