Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Idegbecsipődés 19 évesen?

Idegbecsipődés 19 évesen?

Figyelt kérdés
kb fél órája lementem wc-re. és mikor felakartam állni nem birtam viszont hátul a medencémnél jobb oldalon iszonyatos fájdalmat éreztem. kimentem a konyhába mert tovább nem jutottam. felállni nem birok csak ülni. mi lehet ez? lehet hogy egy ideg szorult be?? ezzel mit tudnék csinálni? hogy kezeljem?
2014. szept. 23. 19:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Hívd ki az ügyeletet, kapsz majd egy szurit. Apukámnak is volt már ilyen, de fiatalon is előfordulhat.
2014. szept. 23. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Valószinűleg pár napig fájdalmasak lesznek a hirtelen mozdulatok ,javaslom ,hogy vegyél a patikában B vitamin Komlexet ,3x1/nap (doki javasolta ) ,jót fog tenni .. segíti az idegek gyógyulását .
2014. szept. 23. 19:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Ki kell lazítani a becsípődést: feküdj a hátadra, lábak nyújtva. Az aszisztencia megemeli midkét lábat és pisit magára húzva óvatosan mozgatja jobbról bala, ingázva.Egy nap alatt párszor lehet megismételni.

A fájó helyet és a környékét enyhén masszírozni ezek a kenőcsök valamelyikével:

www.hillvital.hu

[link]

vagy legalább fekete nadálytő géllel kezeld.

Egy- két napig használj avalami fájdalomcsillapítót. A legideálisabb a Ketonal forte 50mg cps, demegteszi a Paralen is. Ha kigyógyulsz végezz gyakorlatokat a hátizomzat megerősítésére.

Gyógyulást kívánik.

2014. szept. 23. 21:30
 4/6 anonim ***** válasza:
*picit
2014. szept. 23. 21:31
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek!! most reggelre már jobb. alig érzek fájdalmat csak ha leülök és felállok. a tornát meg kifogom probálni! egy kérdésem lenne még: ha olyan ideg csipődik be akkor le is bénulhatok? csak mert tegnap amikor nem birtam felállni a jobb lábamba nyilallt a fájdalom meg zsibbadt..azért kérdezem ez lehetséges??
2014. szept. 24. 07:43
 6/6 anonim válasza:

Nem feltétlenül, a fájdalom a hátadban a védel miatt volt, hogy a tested megvédje tőled az ideget, befeszit/ráfeszit azon részre ahol baj van, hogy semmi ne mozduljon ne sérüljön jobban, viszont igy egy olyan pozicioban van az ideg hogy a becsipődés közbe van stabilizálva az izmok által, emiatt van az az iszonyatos fájdalom, mert az izmok ugy tartják, nem lazulnak vissza, idő kell meg kenőcs, mert ugye gyakorlatot addig nem tudsz amig meg nem birsz moccani.

A bizsergést/szuró érzést az ideg nyomodása miatt érzed, arra az izomcsoportra hat ki ami zsibbad, emiatt nem tudsz járni se rendesen, fáj annak ellenére, hogy ott baj nincs.

2018. jún. 24. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!