Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » A gerincsérv mennyire fáj?

A gerincsérv mennyire fáj?

Figyelt kérdés

Néhány hete edzés közben megrántottam a hátam egy számomra nehéz súllyal és felül a két lapockám közti részen fura érzést éreztem, mintha jobban kinyomódott volna a gerincem. Megijedtem tőle, de utánna nem volt semi bajom, azóta is rendszeressen edzek van hogy nagyobb súlyokkal. Tegapelött megint megdolgoztam magam, de nem volt semmi fájdalom csak elfáradtam inkább, de este bealudtam filmnézés közben és arra ébredtem, hogy két párna van a nyakam alatt és ilyen elalvásossan idegesítően fáj a nyakam.

Ez után kezdődtek a bajok. Amikor kézbe vettem 2db 25kg-s sújzót hogy bricepszezzek arra lettem figyelmes hogy nagyon zavaróan, élesen fáj a gerincem a nyak alatti részen.

Lehetséges, hogy gerincsérv? Milyen mértékű fájdalommal jár egy ilyen? Mennyire normális, hogy a nagy és a hátcsigolyák találkozásánál kiállnak a porcaim. Eddíg nem figyeltem fel rá, de most nagyon zavar és nyugodt helyzetben is van hogy érzem (persze ez már nem ilyen tipikus elalvásos fájdalom).

2014. aug. 5. 21:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagyon. A tied nem biztos, hogy az, de azért jó volna, ha látná egy szakorvos. Biztos, ami tuti.
2014. aug. 5. 22:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a nyugtató vállaszt, teljessen kivagyok miatta, hogy tönkreteszi az edzéstervem.

Sajnos utánnaolvastam és itt [ [link] azt írják csekély fájdalommal jár vagy akár fájdalommentes ha csak a porckorong sérült és az idegszálakra nincs befolyással.

"They can range from little or no pain if the disc is the only tissue injured, to severe and unrelenting neck or lower back pain that will radiate into the regions served by affected nerve roots that are irritated or impinged by the herniated material."

Holnap elmegyek vele orvoshoz. Igazából ma is terveztem csak közbejött valami intézni való.

2014. aug. 6. 00:19
 3/5 anonim válasza:
Innen senki nem mondja meg hogy mi a bajod mert nincs két egyforma sérv és a kezdődő sérv lehet fájdalommentes is. Ha zsibbad a karod vagy ujjad, az mindenképpen nyaki gerincproblémára utal. Tapasztalatból mondom, hogy amíg nem látott szakorvos és nem csináltak MRI-t, eszedbe se jusson a súlyokhoz nyúlni. Gondolom még nem jutottál be szakorvoshoz a várakozási idők miatt. Mindenképpen csináltass egy MRI-t az fájdalommentes (bár a TB alapon hosszú a várakozási idő, de ha van kb 20 ezred megvan napok alatt). Ami az edzést illeti, most pihentesd mert ha rágyúrsz rosszabb lesz a helyzet, akár a műtétet sem úszod meg ha nem figyelsz erre. Vannak olyan gyakorlatok amiket tilos csinálnod ezek után szerintem laikusként is(ha sérved van akkor az edzőtermi edzést felejtsd el), nekem a súllyal nyakból nyomást, súllyal gugolást mondták baromira károsnak és minden olyan edzést ahol súllyal terheled fentről lefelé a gerincet. Tapasztalatból mondom ezeket, nekem nyaki gerincsérvem volt, évekig edzettem elötte, nem a levegőbe beszélek. Ha jót akarsz magadnak elmész orvoshoz és nem terheled magad addig. Ha szerencséd van, nem sérved van. Sok szerencsét!
2014. aug. 18. 14:11
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kimerítő választ! Háziorvosnál voltam vele, mondtam, hogy a nyakam alatti részen fáj a gerincem majd mutattam, hogy melyik csigolya. Egyből el is küldött röntgenre, de már akkor ideges voltam amikor diktálta a dolgokat az asszisztensének. Mindig csak a nyakamat emlegette, pedig szerintem ez már a háthoz tartozik és nem mertem félbe szakítani diktálás közbe, csak idegesen mozgolódtam és fájdaltam a hátamat. Dögmeleg volt és már a műszak végéhez közeledett, de gondolom vette a lapot. A röntgenen ilyen leletet csináltak:

---

Kért vizsgálatok:

- Nyaki gerinc, kétirányú

Anamnesis:

Nyaka fáj. A

Az intervertbralis rések megtartottak. Kóros csontszerkezeti eltérés nem látható.

---

Ugyan bízok a doktorok szakértelmében, de nem igazán tudott megnyugtatni az eredmény. A háziorvosom írt fel rá két gyógyszert, ami szerencsére napról napra jobban használt, majd teljesen tünetmentessé vált a dolog, aztán visszajött újra a fájdalom. Nagyon nem bírok magammal, pont akkor sérültem le amikor a legjobban haladtam az edzéssel. Szoktam próbálgatni súlyokkal hogy fáj hogy nem fáj és amit bírok azt csinálom. Az utóbbi napokban már guggolni is mertem, ma is voltak nagyon biztató sikeres guggolásaim. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy ez csak valami izomsérülés, de néha azért megijedek. A héten fogok visszamenni dokihoz, beszámolni az eredményről.

Köszönöm a jó tanácsokat, kívánok neked is mielőbbi felépülést!

2014. aug. 19. 17:23
 5/5 anonim válasza:
Jobbulást! Az a baj, hogy a háziorvos annyit ért egy gerincproblémához, mint én körülbelül és a röntgen nem tudja pontosan kimutatni a probléma okát, nekem is csak a felületi dolgokat mutatta ki amit a csontokból látnak, illetve hogy nincs törés vagy idegen test a hátban. A nyaki rész pedig a felső gerinc része, tehát anatómiailag a hátad része. Mindenképp kérj beutalót neurológiára vagy reumatológiára és csináltass MRI-t és addig nagyon óvatosan az edzéssel!
2014. aug. 26. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!