Eltörhetett a kisujjam vagy csak az ütés miatt fáj?
Figyelt kérdés
Tegnap amikor BMX-eztem egy trükk utáni érkezésnél "visszaütött" a kormány és nagyon odavágtam a kisujjamat a kezemen.Picit zsibbadt,rögtön hideg vízbe raktam barátom tanácsára. 1nap elteltével nem dagadt fel,és nem is lilult be,olyan mint a másik.Mozgatni tudom de ha a bütyköm oldalát a kezem szélénél megnyomom fáj,illetve ha ökölbe szorítom a kezem erősen,akkor is.Most fásli van rajta,illetve ló-balzsamoztam és jegeltem is.(meleg víz alatt fürdésnél nem is éreztem hogy fáj)2014. máj. 31. 15:03
1/4 anonim válasza:
Ha nem lila és dagat, és tudod mozgatni, akkor nem valószínű, hogy eltört, persze ezt orvos tudná röntgen alapján biztosra megállapítani. Az természetes, hogy fáj egy nagy ütés után, borogasd.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez kicsit megnyugtatott!Megnéztem és például ha arra a kezemre helyezem a testsúlyomat,és arra támaszkodok,akkor nem fáj.Azért ha 2-3 nap múlva se javul,érdemes elmenni dokihoz?
2014. máj. 31. 15:20
3/4 anonim válasza:
A barátod hülye tanácsot adott.De szerintem ez nem törés,mivel nekem mikor törésem volt hallottam egy ropogást,és a végtagomból ki ment minden erő,és el is deformálódott.Visszatérve a rossz tanácsadásra.Mivel nem tört el akkor igenis jót tesz a hideg víz,mivel csökkenti a gyulladást.De ha eltört volna és hideget raktál volna rá akkor a csontod örökre érzékeny lett volna a hidegre.Szóval csak akkor jegelj,ha biztos vagy abban,hogy nem törés.
4/4 A kérdező kommentje:
Péntek óta sokat javult,nem fáj,már csak akkor ha ökölbe szorítom és a másik kezemmel rányomok teljes erővel,bízok benne hogy el fog múlni,csak nem lehet törés,ha bármilyen emelés,sőt konditermes edzés hatására sem érzek fájdalmat,csak az előbb leírt esetben:)
2014. jún. 4. 18:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!